Κομοτηνή: Μαθητές έτοιμοι για μεγάλες δημιουργίες

Οι μαθητές της Ομάδας Ρομποτικής και Προγραμματισμού,LAB WEB, του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Λέανδρος Κουρτίδης, (Α4) και Βασίλης Ευτυχιάκος (Β3) φιλοξενήθηκαν σήμερα ζωντανά (12-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» καθώς το ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα eΑιμοδότες, το οποίο δημιούργησαν κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον 2o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next.

Κομοτηνή: Μαθητές έτοιμοι για μεγάλες δημιουργίες«Το e-Αιμοδοτες είναι ένα πληροφοριακό σύστημα που έχει τη δυνατότητα να ενημερώνει άμεσα τους πολίτες της πόλης για τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν σε αίμα» ανέφερε ο Λέανδρος και εξήγησε ότι το πρόγραμμα τους διευκολύνει την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου να ενημερώνει τους πολίτες και για τις προγραμματισμένες αιμοδοσίες που κάνει το Νοσοκομείο της Πόλης, αλλά και για το τί θα πρέπει θα πρέπει να κάνουν μετά την αιμοδοσία ή πριν από αυτή, πολλές πληροφορίες σημαντικές για κάθε αιμοδότη.

Κομοτηνή: Μαθητές έτοιμοι για μεγάλες δημιουργίεςΌπως ανέφερε: « Είδαμε ανακοίνωση για τον διαγωνισμό και σπεύσαμε με την συμμετοχή μας. Έχουμε στο σχολείο και την Ομάδα αιμοδοσίας με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Αθανασούλα και σε συνεργασία με την δική μας ομάδα υλοποιήσαμε την δράση, όσο πιο καλά μπορούσαμε» ανέφερε. Όπως εξήγησε ο Βασίλης «στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από όλη την χώρα. Εμείς βγήκαμε πρώτοι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και όλη η ομάδα είναι για το 1ο Βραβείο που κατακτήσαμε».

Κομοτηνή: Μαθητές έτοιμοι για μεγάλες δημιουργίεςΠαρεμβαίνοντας τηλεφωνικά η καθηγήτρια κα Βερρή στη συζήτηση ανέφερε ότι: «Στόχος του e-Αιμοδότες είναι να ενημερώνει και να ενθαρρύνει τους δημότες της πόλη μας να συμμετέχουν ενεργά σε εθελοντικές δράσεις, όπως η αιμοδοσία, η δωρεά μυελού των οστών, η προσφορά αιμοπεταλίων. Για να προσθέσει ότι είναι «Μια ιδέα που ενημερώνει και ενθαρρύνει τους πολίτες για την προσφορά αίματος σε ό,τι αφορά στην αιμοδοσία. Υπάρχει η ιστοσελίδα αλλά από χθες είναι δωρεάν και στο play store. Ο κάτοικος της περιοχής κατεβάζοντας την εφαρμογή θα βρει ό, τι πρέπει να ξέρει. Είχαμε και την υποστήριξη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου.» Για να προτρέψει λέγοντας, ας το «δουν με αγάπη και ας κατεβάσουν το application, είναι «ελαφρύ», να το κατεβάσουν και να ενημερώνονται κατευθείαν στο κινητό τους όταν υπάρχει ανάγκη για αίμα ή για τις εθελοντικές εξορμήσεις που γίνονται. Έχουν άμεση ενημέρωση, ας το αγκαλιάσουν, ας το αγαπήσουν οι δημότες. Είναι προσπάθεια μαθητική καθαρά». Μια μαθητική προσπάθεια που κρύβει από πίσω της δύο μήνες σκληρής δουλειάς. «Το internet μας έκανε να χαρούμε. Κάνουμε κάτι που βοηθά» είπε και πρόσθεσε «Ωστόσο όταν βλέπεις ότι γίνεται κάτι καλό, η χαρά είναι μεγάλη. Χαρήκαμε που το εκτίμησαν και στην Αθήνα. Δεν είναι μόνο υποχρέωση να στηρίζουμε τα παιδιά, αλλά και χαρά, καθώς δεν είναι πια χρήστες της Τεχνολογίας, γίνονται και δημιουργοί».

Τέλος, κλείνοντας την ζωντανή ραδιοφωνική συζήτηση στις συχνότητες της ΕΡΤ Κομοτηνής μας εξομολογήθηκε ο Λέανδρος ότι «Πάρα πολύ μου αρέσει ο προγραμματισμός και η δημιουργία, θα ήθελα να συνεχίσω Είναι ακόμη αρχή και έπεται συνέχεια. Κάτι έχω στο μυαλό μας δεν μπορώ να πω περισσότερα» για να προσθέσει ο Βασίλης «Είναι ίδια τα σχέδια μου και πιστεύω ότι η ομάδα μας θα πάει πολύ μπροστά. Θα πετύχουμε πολλά περισσότερα κι αυτό είναι μόνο η αρχή».
Play stores και e-Αιμοδότες λοιπόν μια βραβευμένη εφαρμογή από Κομοτηναίους για τον κόσμο όλο…
Φώτο:Ο Λέανδρος και ο Βασίλης στην ΕΡΤ Κομοτηνής Συνέντευξη-κείμενο-΄φωτογραφίες- video:Μαρία Νικολάου

info
Προγραμματισμός Πληροφοριακού Συστήματος & Web Εφαρμογής: Άγγελος Μιχαήλ Χουβαρδάς Προγραμματισμός Android Εφαρμογής: Λέανδρος Κουρτίδης
Γραφικά-Ήχος-Βίντεο: Βασίλειος Ευτυχιάκος
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Ανδρονίκη Βερρή(ΠΕ86), Χουρμούζης Μαργαρίτης(ΠΕ03),
Αικατερίνη Αθανασούλα (ΠΕ04.04)
Τηλ.: 2531037586
E-mail: mail@3lyk-komot.rod.sch.gr & robotics@3lyk-komot.rod.sch.gr Website: http://3lyk-komot.rod.sch.gr/3gel/ & https://robotics.sites.sch.gr/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος