Κομοτηνή: Μαθητές με επιχειρήματα και διάθεση να ακούσουν τον άλλον

Array

Επιστρατεύουν τη Λογική. Μιλούν με επιχειρήματα, μα πριν τοποθετηθούν, μαθαίνουν να ακούν με προσοχή τον άλλον. Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής που το τριήμερο 20-22 Ιανουαρίου συμμετείχαν στους Γ΄ Αγώνες Λόγου κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την κατάρτιση, την γνώση, την ευγένεια των συνομήλικων τους στο Πρόγραμμα Λόγος –Αντίλογος.

13 μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής: από την Γ΄ τάξη οι μαθήτριες Κιουτσούκη Κλυταιμνήστρα και Στεργίου Κατερίνα, από τη Β΄ τάξη οι μαθητές Παχούμης Θανάσης, Γαλοπούλου Έφη, Ζαφειριάδου Χριστίνα, Αντωνίου Δήμητρα, Ναντσόπουλος Νίκος, και από την Α΄ τάξη οι μαθητές Σαλακίδου Γλυκερία, Τσισμαλίδου Ιωάννα, Κούτρα Κωνσταντίνα, Αναστασιάδου Σοφία, Χρηστάκη Αναστασία και Κανιμάς Γιώργος μίλησαν με επιχειρήματα, μα κυρίως άκουσαν τους συνομιλητές τους.

Κομοτηνή: Μαθητές με επιχειρήματα και διάθεση να ακούσουν τον άλλον
Στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής μαθητές και καθηγήτριες του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής

«Η συμμετοχή των μαθητών της Κομοτηνής ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφεραν να διακριθούν σε δύο αγωνίσματα του διαγωνισμού. Συγκεκριμένα, η ομάδα των Διττών Λόγων, αποτελούμενη από τους Παχούμη Θανάση, Γαλοπούλου Έφη, Ζαφειριάδου Χριστίνα, κατέλαβε την 3η θέση ανάμεσα σε 34 ομάδες, έχοντας φτάσει ως τους ημιτελικούς. Εύφημο μνεία για την προσπάθειά της στην Εκφραστική Ανάγνωση πήρε και η μαθήτρια Τσισμαλίδου Ιωάννα. Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές συμμετείχαν με ήθος και αξιοπρέπεια καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις στην τελική κατάταξη των αγωνισμάτων τους» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Παιδαράκη Κική, που μαζί με τις κυρίες Σολωμού Λένα και Τενεκετζή Μαρία φρόντισαν να προετοιμάσουν με τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές τους δουλεύοντας πολλές ώρες εκτός ωραρίου.

«Οι Διττοί Λόγοι είναι ένα αγώνισμα που αντιπροσωπεύει ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του ελληνικού πολιτισμού, την Αντιλογία» εξηγεί η κα Κική Παιδαράκη σημειώνοντας ότι το σημαντικό σ’ αυτή τη διαδικασία είναι «τα παιδιά να έρθουν στη θέση του άλλου. Κάτι που μας λείπει στην εποχή μας, σε μια εποχή στείρων μονολόγων. Είναι μια δεξιότητα που δεν υπάρχει μέσα στα βιβλία, αλλά καλλιεργείται στο έπακρο μέσα σε ένα τέτοιο πρόγραμμα» δηλώνει . Γι αυτό και πέντε χρόνια τώρα η κα Παιδαράκη με τις συναδέλφους της ανταμώνει τους μαθητές της  κάθε απόγευμα Κυριακής. «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία» δηλώνουν τα παιδιά και η Τσισμαλίδου Ιωάννα μιλά για τη διάκρισή της «Διάβασα το κείμενο του Γεώργιου Μαγκάκη, γράμμα από τη φυλακή για τους Ευρωπαίους. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία σίγουρα θα το ξανάκανα. Η Δημοκρατία και η Ελευθερία του Λόγου είναι κάτι για το οποίο πάλεψαν πολλοί άνθρωποι και γι αυτό θα πρέπει να το σεβαστούμε.»

« Η επαφή με τα παιδιά, η σχέση που έχουμε, η συνάντηση κάθε Κυριακή απόγευμα στο σχολείο, η σχέση αλληλεπίδρασης. Όταν το αποτέλεσμα σε δικαιώνει η χαρά είναι μεγάλη, το ταξίδι είναι αυτό που μετράει» καταλήγει η κα Παιδαράκη στέλνοντας ένα ξεχωριστό μήνυμα.
Φώτο:Οι καθηγήτριες και οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος