Κομοτηνή: Μαθήματα συνεργασίας από κούνια

Συνεργασία και προσαρμοστικότητα από την παιδική ηλικία επιδεικνύουν τα μικρά παιδιά προερχόμενα από όλες τις πληθυσμιακές ομάδες της Ροδόπης. Μαθήματα που τα διδάσκονται στους παιδικούς σταθμούς. Απλώνουν το χέρι, μοιράζονται τα ίδια παιχνίδια, ζωγραφίζουν με τα ίδια μολύβια. Γεμίζουν ζωγραφιές και μπλοκ.

Το ραντεβού είναι καθημερινό σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κομοτηνής . Ο 1ο Παιδικός Σταθμός είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Στην Γεωργίου Ζαρίφη κάθε πρωί ανταμώνουν παιδιά μικροπωλητών, επαγγελματιών, υπαλλήλων, μικροί φίλοι από πολλές διαφορετικές ομάδες.

«Η συνύπαρξη είναι ξεχωριστή, δεν αντιμετωπίζουμε κανένα θέμα» δήλωσαν σήμερα 22-12-2022 εργαζόμενοι στο www.ertnews.gr και σημείωσαν ότι χρόνο το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός τους. «Δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής» δηλώνουν αναφερόμενοι σε παιδιά που προέρχονται από περιοχές υποβαθμισμένες της Κομοτηνής με πολλά κοινωνικά προβλήματα. «Ιδιαίτερα θέματα δεν έχουμε: υπακούν στις οδηγίες, δείχνουν συνεργασία». Μιλούν για τη συνεργασία, που επιδεικνύουν τόσο με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς , όσο και μεταξύ τους και στέκονται στο μεταξύ τούς “διάλογο” λέγοντας ότι ακόμη κι όταν διαφωνούν συμφωνούν.

Χρόνο το χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών από τις πληθυσμιακές ομάδες που ζουν σε υποβαθμισμένες συνοικίες. Παρά τα προβλήματά τους και σε αρκετές περιπτώσεις την έλλειψη ενημέρωσης είναι περισσότεροι οι γονείς σήμερα που γράφουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι, έχει φτάσει σε πολλές περιπτώσεις, όπως στον 1ο Παιδικό Σταθμό ο αριθμός να είναι μισός – μισός. «Και η μεταξύ τους συνεργασία;» ρωτάμε «άριστη» απαντούν κι εξηγούν «τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δεν γνωρίζουν το μίσος, τη βία, είναι όλα τους φορείς καλών συναισθημάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος