Κομοτηνή: Μαθήματα Σχολικού Προσανατολισμού σε καιρό κορονοϊού

Τι είναι οι Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας; Ποια μαθήματα κάνουν σ’ αυτές τις Σχολές; Πώς ορίζεται το εκπαιδευτικό κομμάτι και πώς το κομμάτι της κατάρτισης; Ποια η επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών; Ποια η εξέλιξή τους; Απαντήσεις σε αυτά και άλλα ερωτήματα θα πάρουν οι συμμετέχοντες σε μια ακόμη διαδικτυακή ενημέρωση που προγραμματίζει το Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ροδόπης. 

«Ο κορονοϊός δε μας πτοεί. Ίσα-ίσα που αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία και τα μέσα που διαθέτουμε κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε συνεχίζοντας τις ενημερώσεις μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η Ελευθερία Παπαδάκη, σύμβουλος Εκπαίδευσης στο Κέντρο Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής Ροδόπης. Όπως σημείωσε το κοινό αυτών των εκδηλώσεων έχει διευρυνθεί καθώς «ενώνουν δυνάμεις» με το ΚΕΣΥ της Καβάλας και έτσι παρακολουθούν περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί, με τη διάδοση των πληροφοριών να είναι σαφώς μεγαλύτερη. Χωρίς κανείς από τους διοργανωτές να αμφισβητεί ότι οι άμεσες απαντήσεις στις ερωτήσεις που διατυπώνονται δια ζώσης έχουν άλλη διάδραση, προσπαθούν να μην αφήσουν κενά λόγω του κορονοϊού.

Κομοτηνή: Μαθήματα Σχολικού Προσανατολισμού σε καιρό κορονοϊούΣύμφωνα με την κ. Παπαδάκη, ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός έχει ως στόχο τη σωστή πληροφόρηση των μαθητών. «Επειδή οι Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και μιλάμε για την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Λιμενικό, αλλά και οι Στρατιωτικές Σχολές έχουν μια ιδιαιτερότητα όσον αφορά στη διαδικασία της εισαγωγής τους ξεκινώντας μάλιστα από το κομμάτι της αίτησης που πρέπει να κάνουν στην ξεχωριστή προκήρυξη που βγάζει η κάθε σχολή, τα παιδιά είναι σημαντικό να ξέρουν ότι: Πέρα από το αν θα το δηλώσουν στο Μηχανογραφικό ή όχι; Πέρα από το αν θα γράψουν τις μονάδες που είχε η Σχολή πέρσι; Οφείλουν να ενημερωθούν για την προκήρυξη που θα βγάλει το κάθε Σώμα», εξήγησε η κ. Παπαδάκη.

«Πάντα έχουν άγχος οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Φέτος, είναι λίγο πιεσμένοι οι μαθητές από το κλείσιμο των σχολείων που προηγήθηκε» δήλωσε η κ. Παπαδάκη, προτρέποντας τους μαθητές και τις μαθήτριες «να πιστεύουν στον εαυτό τους, να πιστεύουν στη δουλειά που έχουν κάνει, να δηλώσουν τις σχολές τους έτσι όπως επιθυμεί η καρδιά τους και ονειρεύονται να δούνε τον εαυτό τους σε κάποια χρόνια. Να συνεχίσουν το διάβασμά τους και να μην τους πτοεί τίποτα».

Info
Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου με θέμα «Εισαγωγή στις Σχολές Σωμάτων Ασφαλείας», Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στις έξι το απόγευμα. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο. Την εκδήλωση διοργανώνει το ΚΕΣΥ Ροδόπης.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος