Κομοτηνή – Μ. Ζωγραφάκη: Οι άφωνες ομάδες της Ιστορίας “μιλούν” για το 1821

Την ικανοποίησή της για τον τρόπο συνεργασίας των μαθητών και των μαθητριών αλλά και των εκπαιδευτικών τους από σχολεία όλης της αν.Μ.Θ., και προσέγγισης του θέματος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση εξέφρασε η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Μαρία Ζωγραφάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (31-5-2021) η κα Ζωγραφάκη στάθηκε στην τριήμερη Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Διακόσια Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021): Μνήμες και “εικόνες” από το παρελθόν υπό το πρίσμα του παρόντος και με το βλέμμα στο μέλλον που ξεκινά σήμερα στις πέντε και μισή το απόγευμα.

Όπως είπε οι μαθήτριες και οι μαθητές σχολείων από τις ΔΔΕ Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης παρουσιάζουν τις εργασίες τους τις οποίες δούλεψαν και προετοίμασαν με πολύ μεγάλη όρεξη, κέφι και ενδιαφέρον καταφέρνοντας να κερδίσουν την μάχη ακόμη και με τις αντιξοότητες που δημιουργεί η πανδημία.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις Διαδικτυακές Απογευματινές Ημερίδες, που θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες: 31-05-2021 (Δευτέρα), 01-06-2021 (Τρίτη), 02-06-2021 (Τετάρτη). Ώρα Έναρξης: 17.30, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση του Webex Meeting https://minedu-secondary.webex.com/join/annangelo
Για πρώτη φορά έρχονται στο φως τόσο οργανωμένα πληροφορίες που αφορούν στην συμμετοχή της περιοχής στον σημαντικό αγώνα της Επανάστασης. « Στις Ημερίδες συμμετέχουν εκπαιδευτικοί διαφόρων σχολικών μονάδων των ΔΔΕ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης) μαζί με ομάδες μαθητών-τριών τους, που παρουσιάζουν το αποτέλεσμα εκπαιδευτικών δράσεων με ποικίλα θέματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση του 1821» τόνισε η κα Ζωγραφάκη.

Θέματα όπως: Η Επανάσταση εν πλω, Ο ναυτικός αγώνας των Ελλήνων στην Επανάσταση, η Επανάσταση μέσα από τη ζωγραφική και την ποίηση, Ο ρόλος των γυναικών, οι γυναίκες στην Επανάσταση του 1821 Η εκπαίδευση των γυναικών κατά την Επαναστατική Περίοδο είναι θέματα που αγγίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με το δικό τους τρόπο δείχνοντας πως 200 χρόνια μετά η Επανάσταση δεν τους αφήνει ασυγκίνητους. Αντιθέτως ως σύγχρονοι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» χαράσσουν τις δικές τους « Διαδρομές ελευθερίας» δίνοντας φωνή, όπως είπε η κα Ζωγραφάκη στις « άφωνες ομάδες της Ιστορίας, στο λαό, στις γυναίκες, στους φιλέλληνες και στην αναπαράστασή τους με τον λόγο της Ιστορίας και της Λογοτεχνίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι: «Οι τρεις Διαδικτυακές Ημερίδες είναι ανοιχτές στην ευρύτερη σχολική κοινότητα και μπορούν να τις παρακολουθήσουν όποιοι/όποιες εκπαιδευτικοί, μαθητές/θήτριες, γονείς και κηδεμόνες, επιθυμούν, χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλώσει συμμετοχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος