Κομοτηνή – Μ. Πονηρίδου: «Πότε θα τελειώσει αυτός ο κορονοϊός κυρία;»

«Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία προσαρμόζονται πολύ εύκολα αρκεί να έχουν το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η κα Μαλαματή Πονηρίδου, προϊσταμένη στο 5ο Νηπιαγωγείο Κομοτηνής.

«Οι συναδέλφισσες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο σχολείο, αλλά και οι γονείς στήριξαν με εξαιρετικό τρόπο τα παιδιά τους σε αυτή την διαδικασία με πολλή υπομονή και πολλή προσπάθεια» σημείωσε μιλώντας για τις πολλές εκείνες ημέρες που η διδασκαλία γινόταν εξ αποστάσεως.

Κομοτηνή – Μ. Πονηρίδου: «Πότε θα τελειώσει αυτός ο κορονοϊός κυρία;»«Αρχικά ήταν ικανοποιητική η συμμετοχή. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση, ωστόσο, η εξ αποστάσεως να αντικαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία. Τα παιδιά μαθαίνουν κυρίως από τους συνομηλίκους, από την αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Δεν υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό πλαίσιο από μια ομάδα συνομηλίκων. Ωστόσο, υπήρχε και θέληση από τους γονείς και υπομονή και στήριξη αρχικά, αλλά κάποια στιγμή κουράστηκαν τα παιδιά και εμείς οι ίδιοι» σημείωσε.

Σύμφωνα με την κα Πονηρίδου, “με πολύ φιλότιμο τα παιδιά υπερέβαλαν εαυτό σε αυτή την προσπάθεια χωρίς καμία στήριξη, με δική μας αυτοεπιμόρφωση, με δική μας προσπάθεια, με δικά μας έξοδα για να στηρίξουμε όλο αυτό το εγχείρημα πρώτα από όλα για τους μαθητές μας. Σταδιακά όμως τα παιδιά κουράστηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο και μειώθηκε σταδιακά η συμμετοχή τους”, σημείωσε η έμπειρη νηπιαγωγός προσθέτοντας, «από εκεί και πέρα ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι δια ζώσης να κλείσει μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά και να είμαστε καλύτερα όλοι».

Όπως τόνισε, αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι η υγεία και από εκεί και πέρα να μπορούν οι γονείς να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους σχετικά με οποιοδήποτε θέμα προκύπτει. «Να προετοιμάζουν τα παιδιά τους για συμμετοχή στο σχολικό πλαίσιο.»

“Πώς όμως τα μικρά παιδιά περιγράφουν τον κορονοϊό;” ρωτήσαμε την έμπειρη εκπαιδευτικό, για να την ακούσουμε να απαντά: “Ως έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη που έκατσε περισσότερο στη ζωή μας από ό,τι περιμέναμε και συνεχώς μου λένε: «Πότε θα τελειώσει αυτός ο κορονοϊός κυρία;». Νομίζω ότι τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία προσαρμόζονται πολύ εύκολα και έχω μια ελπίδα όπως και όλοι μας ότι θα τελειώσει σύντομα όλη αυτή η κατάσταση».

Ακούστε εδώ:

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος