Κομοτηνή – Μ. Πεμπετζόγλου: Το ΔΠΘ πρωτοστατεί και συνδράμει σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος

Για τη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή στην μετά-COVID εποχή» που διοργανώνει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αύριο, Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 19:00, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» η πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Καθηγήτρια, Μαρία Πεμπετζόγλου.

Κομοτηνή – Μ. Πεμπετζόγλου: Το ΔΠΘ πρωτοστατεί και συνδράμει σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος«Η Επιτροπή Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΔΠΘ και το ΔΠΘ συνολικά πρωτοστατεί και συνδράμει σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος στον διάλογο για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και στην προώθηση των 17 στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης» είπε η πρόεδρος του Τμήματος και πρόσθεσε «βρισκόμαστε σε μια περίεργη εποχή, υπάρχει αυτή η κρίση της πανδημίας. Θα πρέπει να το συνδυάσουμε και με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, να προχωρήσουμε σε έναν μετασχηματισμό της οικονομίας και να μεταβούμε με δίκαιο τρόπο στην επόμενη μέρα. Να δούμε ποιες είναι οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και με μεγάλη αισιοδοξία και ελπίδα να ατενίσουμε το δίκαιο μέλλον».

Όπως είπε η κ. Πετμετζόγλου, η κλιματική αλλαγή είναι παγκόσμιο πρόβλημα. «Να πετύχουμε την κλιματική ουδετερότητα ως το 2050 είναι δέσμευση της ΕΕ, να μηδενίσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μας. Όλος αυτός ο μετασχηματισμός της οικονομίας συνεπάγεται και ένα υψηλό κόστος για την κοινωνία γιατί παράλληλα θα πρέπει να διασφαλιστεί και η δίκαιη μετάβαση στη νέα εποχή και να στηριχτούν και οι πληγέντες με τα μέτρα που θα ληφθούν».

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, καθηγήτρια Μαρία Πεμπετζόγλου, με την εμφάνιση της κρίσης του κορονοϊού βλέπουμε ότι “τα πράγματα αλλάζουν λιγάκι”, αλλά, όπως είπε, “προφανώς συντελέστηκε μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βραχυπρόθεσμη και προσωρινή», προσθέτοντας, «υπήρχαν πάρα πολλές σοβαρές επιπτώσεις για το σύνολο του πληθυσμού. Λόγω της προσωρινής κρίσης του κορονοϊού αντιλαμβανόμαστε ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να επανεξετάσει τους στόχους της για το κλίμα και ίσως να υπάρχει μια καθυστέρηση στην επίτευξη αυτών των στόχων».

Info
Στον σύνδεσμο https://betterevents.live/world-environment-day/ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης, η οποία δημιουργήθηκε με τη φροντίδα του Europe Direct ΑΜΘ, ενώ για να την παρακολουθήσετε μέσω της πλατφόρμας Zoom, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο
https://zoom.us/j/97668114394?pwd=cElRcDFwWTd5L05lb1M2MC9NQXdIZz09
Meeting ID: 976 6811 4394
Passcode: 000000

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος