Κομοτηνή: «LegoGalaxy» και «Robo Wheels» γράφουν ιστορία

Array

Οι «LegoGalaxy» και οι «Robo Wheels» γράφουν τη δική τους ιστορία στην Κομοτηνή. Οι πρώτοι πήραν την πρώτη θέση στον 3ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που φιλοξενήθηκε στην Ξάνθη. Η ομάδα της Στ2 τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής έχει ήδη στο τσεπάκι της το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στην Αθήνα και, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ετοιμάζει βαλίτσες. Η δεύτερη ομάδα, οι “RoboWheels” με μέλη της πάλι μαθητές του 3ου Δημοτικού κέρδισε το βραβείο δημιουργικότητας.

Οχήματα και μεταφορές του αύριο

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού, που διοργανώνεται από την WRO Hellas, ήταν «Οχήματα και μεταφορές του αύριο». Οι Γιώργος Γεωργαντάς, Παναγιώτης Δελής, Νικολέτα Μπάρμπα, Σταύρος Μπούζγας, Αναστασία Πετμεζά και Δημήτρης Πραντσίδης, οι περίφημοι “LegoGalaxy” , δημιούργησαν και έθεσαν σε λειτουργία ένα λεωφορείο με ανυψωτικό μηχανισμό. Ένα λεωφορείο που ανυψώνεται, όταν βρίσκει εμπόδιο κι επανέρχεται αμέσως μετά στην αρχική του θέση.

«Κινείται με άνεση στους δρόμους μίας σύγχρονης πόλης – όπως προβλέπει το σενάριο που δημιούργησαν- συμβάλλοντας και στην αποσυμφόρηση της κίνησης μέσω της ανύψωσης του, προσπερνώντας με ασφάλεια τα υπόλοιπα επιβατικά αυτοκίνητα» εξηγεί ο τυχερός δάσκαλος των παιδιών, ο κος Θεόδωρος Στανίτσας σημειώνοντας πως «Οι “RoboWheels” έλαβαν το βραβείο δημιουργικότητας για τη δημιουργία ενός ειδικού (έξυπνου) λεωφορείου το οποίο κινείται σε μια ειδική λεωφορειογραμμή. Πρόκειται για ένα όχημα που κινείται αυτόματα, δίχως οδηγό, μέσω ενός λογισμικού στον Η/Υ που είναι τοποθετημένος στο όχημα, απευθύνεται σε άτομα με ειδικές ανάγκες, περιλαμβάνοντας ειδική ράμπα για την επιβίβασή τους στην πλαϊνή του πλευρά, ενώ στο πίσω μέρος του έχει ένα ειδικό ηλιακό πάνελ το οποίο επιτρέπει το λεωφορείο να κινείται με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας που έχει συλλέξει το πάνελ.» Σ΄ αυτό το project εργάστηκαν οι: Κάλλια Αρβανιτίδη, Κωνσταντίνος Καρταλάκης, Έλενα Κεχαγιά, Γεωργία Μιχαηλίδη, Μαρκέλλα Μπογιατζή και Γιώργος Τζεμίντιμπης. Στο πλευρό των παιδιών και του δασκάλου τους έμεινε και ο εκπαιδευτικός Γιάννης Μιχαηλίδης, παρά το γεγονός ότι φέτος εργάζεται σε άλλο σχολείο.

Δούλεψαν οικογενειακά, σαν μια παρέα. Εργάστηκαν ατέλειωτες ώρες. Αφιέρωσαν τον ελεύθερο χρόνο τους και κέρδισαν τις εντυπώσεις. «Περάσαμε ωραία κι αυτό είναι το σημαντικό» δηλώνουν οι μικροί μαθητές που αποδεικνύουν ότι είναι μεγάλα ταλέντα.

Φώτο: Οι μαθητές του 3ου και ο δάσκαλος τους στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος