Κομοτηνή – Λαϊκή Συσπείρωση: Ελλείψεις αντιπλημμυρικών έργων στους δήμους Αρριανών, Αβδήρων και Τοπείρου

Array

Για έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στα χωριά (και) του Δήμου Αρριανών της ΠΕ Ροδόπης  κάνουν λόγο οι Π/Σ της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χρήστος Τρέλλης, Γιάννης Στεφανίδης και θεόδωρος Συμεωνίδης.

Όπως τονίζουν σε σημερινή τους ανακοίνωση «νεροποντή μιας μόλις ώρας μετέτρεψε καλλιέργειες και δρόμους σε πραγματικούς χείμαρρους».

Αντίστοιχες αναφορές δεν λείπουν και για την γειτονική Ξάνθη, καθώς όπως λένε: «πλημμυρισμένα χωράφια και κατεστραμμένες καλλιέργειες» κατέγραψαν στα χωριά Ηλιόπετρα, Κύρνος, Κρεμαστή, Κεντητή, Κυψέλη, Δέκαρχο του Δήμου Τοπείρου αλλά και στο Σέλινο του Δήμου Αβδήρων στην ΠΕ Ξάνθης.

Ασκούν μάλιστα δριμεία κριτική σε Δήμους και Περιφέρεια για τη στάση τους απέναντι στους αναδόχους των έργων που πραγματοποιούνται στην περιοχής, σημειώνοντας πως: «Η ασυδοσία (ελέω Δημοτικών και Περιφερειακής Αρχής) των εργολάβων του έργου για το δίκτυο του φυσικού αερίου – του οποίου η έναρξη αναγγέλθηκε με τυμπανοκρουσίες από τον Περιφερειάρχη – σε Ξάνθη και Δράμα. Πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα, παρασυρμένα αυτοκίνητα εξαιτίας των εργασιών για την τοποθέτηση δικτύου του φυσικού αερίου που δεν αποκαταστάθηκαν και δεν ασφαλτοστρώθηκαν!»

Παρέμβαση για τις ακρίδες

Παρέμβαση από τους αρμοδίους φορείς  για τα τεράστια προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ακρίδες που κατά χιλιάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις περιοχές Κρωβύλη, Ασκητές και Σάππες του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών, ζητεί ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χρήστος Τρέλλης.

«Είναι απαραίτητο οι αρμόδιοι φορείς να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα φροντίζοντας να αποζημιωθούν οι αγρότες. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ αυξάνεται το κόστος παραγωγής παράλληλα με τις συνέπειες του

ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία για τους αγρότες, καθιστώντας δύσκολη τη συνέχεια της παραγωγής», υποστηρίζει ο κ. Τρέλλης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος