Μητέρα τριών παιδιών η κα Βασιλική Γιάνκογλου – Ρόϊδου φέρνει στο προσκήνιο μαζί με το σύζυγό της την θρεπτική αξία του μελιού, αλλά και των προϊόντων που μπορεί να χαρίσει απλόχερα η γη, αρκεί να υπάρξει η σωστή αξιοποίηση. Μέλι, αλλά και πετιμέζι, ρετσέλι, μαρμελάδες, από δικά τους φρούτα, όπως και κεραλοιφές, είναι λίγα μόνο από τα προϊόντα που περνούν από τα χέρια τους.

«Το βήμα της μεταποίησης», όπως λέει η κα Βασιλική Γιάνκογλου «έγινε με δυσκολία λόγω έλλειψης του κεφαλαίου. Δεν βοηθάει το κράτος πολύ τους αγρότες για να μπορέσουν να επιχειρήσουν αυτό το βήμα. Αναγκαστικά στρεφόμαστε προς τα εκεί με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε πιο οργανωμένη την εργασία μας. Χρειάζεται απαραίτητα ένα μικρό κεφάλαιο, για να μπορέσεις να δημιουργήσεις τις υποδομές και να κάνεις κάτι άλλο.»
Δεν παραλείπει τέλος να συμβουλέψει τους νέους, «να έχουν όρεξη για δουλειά, να αγαπάνε τον τόπο τους για να παραμείνουν και να του δίνουν ζωντάνια. Να μην υπολογίζουν ποτέ την ώρα που θα δουλέψουν, αν θέλουν να βγάλουν κάτι» δηλώνει η κα Γιάνκογλου και προσθέτει «Χρειάζεται πολύ δουλειά, πολύ όρεξη και να μην βαριούνται. Οι νέοι έχουν επαναπαυθεί να ζητούν από τους γονείς περισσότερα, αυτό πρέπει να αλλάξει και να διεκδικήσουν κι εκείνοι αυτό που τους αξίζει.»
Φώτο: Βασιλική Γιάνκογλου – Ρόϊδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος