Κομοτηνή: Κάνουν το καλό… μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Ανατιμήσεις προϊόντων, ακρίβεια, λογαριασμοί της ΔΕΗ στα ύψη, αγωνία για την επόμενη ημέρα των επιχειρήσεων τους, αλλά και ανασφάλεια λόγω της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, συνθέτουν πλέον την εικόνα της καθημερινότητα του “μικρού” επιχειρηματία της Κομοτηνής…

Τα παραπάνω είναι λίγα μόνο από όλα εκείνα που βαραίνουν και την καθημερινότητα των πολιτών. Κι, όμως η προσφορά στον συν-άνθρωπο που αντιμετωπίζει βασικό πρόβλημα επιβίωσης δεν έχει ατονήσει. Ίσα- ίσα που με κάθε αφορμή εκδηλώνεται ακόμη πιο δυναμικά από κάποιους που προσφέρουν ακόμη και από το υστέρημά τους…

Το διαρκές τους ενδιαφέρον επιβεβαιώνουν και οι εθελοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ροδόπης. Μεγάλες οργανώσεις, σύλλογοι ή μικρές ομάδες με ουσιαστική συμβολή συχνά απευθύνουν κάλεσμα προσφοράς κι αλληλεγγύης στην τοπική κοινωνία, καταφέρνοντας να κινητοποιήσουν πολλούς. «Είμαι πραγματικά ευτυχής, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αλλά και οι εθελοντές μας, που γνωρίζουν την ανθρωπιά, τον αλτρουισμό και τη διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο» δηλώνει χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κλάρα Τζελέπη, πρόεδρος του Παραρτήματος της Κομοτηνής, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Και παλαιότερα, όμως, μέλη του Παραρτήματος, όπως η κυρία Σμαρώ Αντωνιάδου, η κα Κατερίνα Μανανά επιβεβαιώνουν, ότι οι πολίτες παραμένουν και ενεργοί και χρήσιμοι αρκεί να τους δοθεί, όπως λένε, το κατάλληλο ερέθισμα. «Είναι αρκετοί οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν την προθυμία να συνδράμουν τον συνάνθρωπο τους» σημειώνει ξανά η κα Τζελέπη μην παραλείποντας να τους ευχαριστήσει γνωρίζοντας πόσο ουσιαστικό είναι δέματα να γεμίζουν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης κάθε φορά, που χρειάζεται και όχι μόνο την περίοδο των εορτών.

Έτσι, από μια μικρή τοπική κοινωνία, όπως η Κομοτηνή δεν λείπουν επιχειρηματίες, οι οποίοι προσφέρουν: όσπρια, τυροκομικά, ζυμαρικά και ό,τι άλλο έχουν στα επαγγελματικά τους ράφια προς πώληση. Όπως δεν λείπουν και αρκετοί απλοί πολίτες που, όπως η κα Κλάρα Τζελέπη, που πάντα έχουν την καλοσύνη να προστρέξουν, ρωτώντας μάλιστα τους υπεύθυνους της συγκέντρωσης-διανομής για τα είδη που είναι απαραίτητα. «Τα αγοράζουν οι ίδιοι και μας τα φέρουν προς διανομή» λέει χαρακτηριστικά διακρίνοντας πάντα την ίδια χαρά και την ίδια ικανοποίηση στο βλέμμα τους.
«Θεωρώ, ότι η κοινωνία της Κομοτηνής έχει εκείνα τα ευγενή αντανακλαστικά για να ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση. Πάντα, όταν απευθύνουμε κάλεσμα γι αυτό και είμαστε χαρούμενοι, νιώθουμε μια τεράστια ευγνωμοσύνη συλλογικά, αλλά και ατομικά για τον καθένα βλέποντας την έμπρακτη συνδρομή τους» σημειώνει ξανά.
Κληθείσα δε να παρουσιάσει το προφίλ αυτών των ανθρώπων για την προσφορά των οποίων δεν γνωρίζει κανείς κάτι σημειώνει «Είναι άνθρωποι που στέκονται δίπλα μας με σεμνότητα -ταπεινότητα και χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής». Το ίδιο «σιωπηλές» και οι προσφορές των επαγγελματιών, που, εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους απόρους, στηρίζουν με εξοπλισμό τους Σαμαρείτες για την κάλυψη της δράσης τους. «Αυτό είναι ουσιαστικό και σπουδαίο γιατί λειτουργούν επ’ ωφέλειά της κοινωνίας» τονίζει η κα Τζελέπη σημειώνοντας με νόημα πως «όλα αυτά γυρνούν πάλι προς τους ίδιους, προς όλους μας», προς την κοινωνία που (και) έτσι παραμένει όρθια και αξιοπρεπής, με την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος