Κομοτηνή: Καμπάνια ενημέρωσης των νέων για τις παγίδες των εξαρτήσεων

Καμπάνια ενημέρωσης των νέων,μαθητών, μαθητριών και του φοιτητικού δυναμικού της περιοχής σκοπεύει να υλοποιήσει η αντι-περιφέρεια Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας της αν.Μ.Θ..

Κομοτηνή: Καμπάνια ενημέρωσης των νέων για τις παγίδες των εξαρτήσεων
Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ.Α.Μωυσιάδης

Ως κλινικός Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπευτής επί 25 χρόνια ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας, ο κος Αριστείδης Μωύσιάδης γνωρίζει καλά πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η πρόληψη. «Η μαθητιώσα κοινωνία, αλλά και οι φοιτητές για εμάς είναι βασική και πρώτη στόχευση, αλλά δεν είναι μόνο αυτή» είπε και εξήγησε «Μας ενδιαφέρει να καλύψουμε στο σύνολο της Περιφέρειας όλες τις ηλικιακές ομάδες και τους νέους και τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους.»

Σε επαφή ήδη με καθηγητές του ΔΠΘ δρομολογεί στενότερη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εξαρτήσεων. «Είναι γνωστό πόσο αρνητικά επηρεάζουν την νεολαία» είπε ο κος Μωϋσιάδης γενόμενος και ο ίδιος καθημερινά αποδέκτης τέτοιων αναφορών.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί και στην αντιμετώπιση περιστατικών σχολικής βίας, αλλά και έμφυλης βίας. «Στόχος μας με στενή επαφή να μπορέσουμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα όλα αυτά τα φαινόμενα» είπε φανερά και ο ίδιος προβληματισμένος από τη συχνότητα επανάληψης τέτοιων φαινομένων: Οπαδικής βίας, έμφυλης βίας, σχολικής βίας, ενδοοικογενειακής βίας κ.α.

Στις 8 Μαρτίου ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών για πρώτη φορά από τη λειτουργία του, το 2014, θα πραγματοποιήσει τη δική του ζωντανή εκπομπή είπε ο κος Μωϋσιάδης σημειώνοντας ότι έτσι θα ενημερωθεί το κοινό της περιοχής για τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος