Κ. Μαϊνάς: Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι το εμβόλιο

Τον προβληματισμό του για το χαμηλό ποσοστό της εμβολιαστικής Κάλυψης σε Ροδόπη και Ξάνθη εξέφρασε ο γιατρός, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κομοτηνής Κώστας Μαϊνάς μιλώντας σήμερα, Πέμπτη (14-10-2021), στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Ο κος Μαϊνάς πρότεινε να συμμετάσχει και ο Δήμος Κομοτηνής σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης των δημοτών για τα οφέλη και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της Covid.

Κ. Μαϊνάς: Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι το εμβόλιο
Κ.Μαϊνας:Τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλά σε Ξάνθη και Ροδόπη, έχουμε σοβαρό θέμα

«Τα ποσοστά των εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλά σε Ξάνθη και Ροδόπη έχουμε σοβαρό θέμα» είπε ο κος Μαϊνάς, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης – καρδιολόγος. «Λυπάμαι πολύ και στεναχωριέμαι πολύ. Έχουμε ένα τόσο σοβαρό όπλο όπως είναι το εμβόλιο, είναι η μόνη λύση, όσο πιο πολλή εμβολιαστική κάλυψη έχουμε, τόσο πιο γρήγορα θα ξεφύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη που λέγεται κορονοϊός. Πιστεύω ότι θα αυξηθούν αυτά τα ποσοστά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρνητές, άλλοι που είναι προβληματισμένοι, προσπαθούμε όλοι μας, με τον τρόπο μας να πείσουμε τους προβληματισμένους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εκπαιδευτική κοινότητα εξαίροντας το παράδειγμα που έδωσαν οι εκπαιδευτικοί. Όπως είπε, αυτοί που εμβολιάστηκαν και αυτοί που νόσησαν είναι πάνω από 85%. «Πραγματικά όταν το πληροφορήθηκα το χάρηκα πάρα πολύ. Δείχνουν την υπευθυνότητά τους, όχι μόνο προστατεύοντας τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, αλλά και τα παιδιά μας» ανέφερε ο κος Μαϊνάς.
Όπως είπε ο έμπειρος γιατρός, με την ιδιότητα και του δημοτικού συμβούλου, ο Δήμος Κομοτηνής θα έπρεπε να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες για να πειστούν οι μη εμβολιασμένοι. Πρότεινε μάλιστα τη σύγκληση ενός δημοτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή του Ι.Σ. και ειδικών ώστε να ληφθούν κατάλληλες αποφάσεις. «Να πεισθούν οι αναποφάσιστοι και οι προβληματισμένοι» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι το εμβόλιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος