Κομοτηνή – Κ. Ευστρατιάδου: Το Εσπερινό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που αξίζει την προσοχή όλων

Η Κυριακή Ευστρατιάδου είναι διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής, πολλά χρόνια τώρα στο τιμόνι αυτής της σχολικής μονάδας έχει ακούσει κι έχει ακούσει. «Πρόκειται για ένα σχολείο το οποίο φιλοξενεί μαθητές από χώρους με ιδιαίτερα προβλήματα κυρίως οικονομικά και βιοποριστικά» δηλώνει και σημειώνει: «Οι μαθητές μας, στην συντριπτική τους πλειονότητα εργάζονται τα πρωινά, δεν είναι εύκολο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός Σχολείου, παρόλα αυτά γίνεται μια πολύ φιλότιμη προσπάθεια και από πλευράς των μαθητών και από πλευράς των συναδέλφων προκειμένου να ανταποκριθούν και να αποδώσουν τα μέγιστα».

Κομοτηνή – Κ. Ευστρατιάδου: Το Εσπερινό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που αξίζει την προσοχή όλων
Εσπερινό Γυμνάσιο -Λύκειο Κομοτηνής

127 μαθητές και μαθήτριες γράφτηκαν στην αρχή της χρονιάς. Είδε με τους συνεργάτες της να σημειώνεται μια μικρή διαρροή όταν ξεκίνησε η Τηλεκπαίδευση κι αυτό γιατί υπάρχουν μαθητές, περίπου 15, οι οποίοι ξεπέρασαν το όριο των απουσιών. «Επειδή προέρχονται από στρώματα με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα δεν διαθέτουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που μπορούν να διευκολύνουν μια Τηλεκπαίδευση, σύνδεση με Internet, tablet, σταθερό υπολογιστή. Κάποια παιδιά βλέποντας ότι έχουν πολλές απουσίες αποφάσισαν να σταματήσουν από φόβο ότι έχασαν την χρονιά. Προσπαθήσαμε να τους μεταπείσουμε, αλλά αποφάσισαν να τραβήξουν το δρόμο τους» τονίζει η έμπειρη εκπαιδευτικός.

Σύμφωνα με την κα Ευστρατιάδου υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα. «Τον καιρό της Τηλεκπαίδευσης παρακολουθούσαν με πολύ φιλότιμο και με πολύ μεγάλη δυσκολία. Υπήρχαν μαθητές και μαθήτριες που παρακολουθήσαν πέντε και έξι μαζί από τον ίδιο Υπολογιστή, προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην Τηλεκπαίδευση. Ο Δήμος μας διέθεσε 14 tablet, τα παραδώσαμε στους μαθητές δέκα ημέρες πριν την λήξη της Τηλεκπαίδευσης, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Εδώ μιλάμε για έλλειψη Ηλεκτρονικών Μέσων σε ποσοστό πάνω από 87 με 90%» είπε.

Κομοτηνή – Κ. Ευστρατιάδου: Το Εσπερινό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που αξίζει την προσοχή όλων
Η διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Κομοτηνής, κα Κυριακή Ευστρατιάδου

Ικανοποιημένη από τον τρόπο που τηρούνται τα μέτρα υγιεινής συγχαίρει μαθητές και εκπαιδευτικούς. « Δεν περίμενα τέτοια τάξη, τέτοια υπακοή και πειθαρχία» τονίζει προσθέτοντας ότι με τους έντεκα εκπαιδευτικούς και έχοντας άριστη συνεργασία με τον Υποδιευθυντή του Σχολείου προσπαθούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά. «Έχουμε μαθητές οι οποίοι εντελώς συνειδητά αποφάσισαν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους. Η πολιτεία αυτά τα σχολεία έπρεπε να τα δει με μεγάλη προσοχή για να δώσει κίνητρα σε αυτά τα παιδιά τα οποία είναι έξω από το σχολείο να βρεθούν ξανά στο σχολείο».
Μιλά με ενθουσιασμό για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου , αλλά και για τον ίδιο το θεσμό. «Είναι ένας απίστευτα πολιτισμικός θεσμός, απαξιωμένος από πολλούς, αλλά για εμάς πρότυπο, εδώ αγωνιζόμαστε, εδώ παλεύουμε, εδώ αποδίδουμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό το σχολείο» δηλώνει και προσθέτει: «Είμαστε υπερήφανοι και για τους μαθητές μας. Το καταλαβαίνει κανείς βλέποντας την πορεία τους, πώς έρχονται και πώς ολοκληρώνουν τις σπουδές τους. Είναι απίστευτη η πορεία τους. Η κοινωνικοποίηση είναι ορατότατη. Είναι παιδιά που όταν έρχονται εδώ φαίνονται να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο, δεν έχουν ιδέα τι θα πει τάξη και πειθαρχεία και εάν τα δείτε στην αποφοίτησή τους στην 3η Γυμνασίου, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα βήματα έχουν κάνει από την Πρώτη Τάξη μέχρι την Τρίτη. Γι αυτό είμαστε υπερήφανοι και γι αυτό το «πολεμάμε»». Τέλος, καταλήγει με την σημείωση: «Δεν θέλουμε να κάνουμε τους ήρωες, αλλά πιστεύουμε ότι πραγματικά είναι ένα σχολείο, που αξίζει κανείς να ασχοληθεί μαζί του γι’ αυτό και προσπαθούμε καθημερινά».

Φώτο: Η κα Κυριακή Ευστρατιάδου – το Εσπερινό Γυμνάσιο ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος