Κομοτηνή: Η συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν βοηθά το λιανικό εμπόριο

Καλύτερες μέρες περιμένουν οι ασχολούμενοι με το λιανικό εμπόριο στην περιοχή. Μετά τα δύσκολα 15 χρόνια που άφησαν πίσω τους, λόγω της οικονομικής κρίσης αρχικά, της υγειονομικής στη συνέχεια με την πανδημία του κορονοϊού και του ενεργειακού κόστους που ακολούθησε.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, η κα Κική Κωνσταντινίδου η συζήτηση που έχει ξεκινήσει για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν βοηθά τον κόσμο του εμπορίου να βρει τον βηματισμό του. «Το λιανικό εμπόριο είναι ψυχολογία και οι καταναλωτές, όταν επικρατεί ένα τέτοιο κλίμα, νιώθουν αβεβαιότητα. Έτσι, με αυτού του είδους τα συναισθήματα να τους συντροφεύουν, οι αγορές τους περιορίζονται στις άκρως απαραίτητες » είπε.

Κομοτηνή: Η συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν βοηθά το λιανικό εμπόριοΜιλώντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-6-2022) η κα πρόεδρος προέτρεψε τους υπευθύνους να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός κλίματος σταθερότητας ώστε να μπορέσει ο κόσμος που εκπροσωπεί να «ανακάμψει» φροντίζοντας πρωτίστως για την αντιμετώπιση των χρεών, των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί και της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων τους.

«Είναι πολύ σημαντικό το κλίμα σταθερότητας στον κόσμο του λιανεμπορίου» είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη τα σημάδια βελτίωσης είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο, υπολείπονται πολύ σε σχέση με τα δεδομένα του 2019, καθώς οι δύο προηγούμενες χρονιές λόγω covid, καραντίνας, lock down και click away δεν λογίζονται ως κανονικές, άρα καμία σύγκριση δεν μπορεί να γίνει όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τις οικονομικές «επιδόσεις» αυτής της περιόδου. Χρειάζεται, είπε η κα Κωνσταντινίδου, μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθουν οι συνάδελφοί της σε μια κατάσταση τέτοια που να τους γεννά αισιοδοξία ότι και οι επιχειρήσεις τους θα παραμείνουν ανοικτές και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα συνεχίσουν να έχουν τις δουλειές τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος