Κομοτηνή: Η Πανδημία άλλαξε τις προτιμήσεις των καταναλωτών

Στη δουλειά ανελλιπώς από το 1990 ο Γιώργος Γεωργιάδης, ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης-υπόδησης στην Κομοτηνή. «Αυτό που ζήσαμε με την Πανδημία δεν περιγράφεται» είπε  και πρόσθεσε  «Η δουλειά έπεσε μέχρι και 80% απορώ πως μπορέσαμε και επιβιώσαμε; Ακόμη  και οι εταιρείες είχαν πρόβλημα να μας προμηθεύσουν  με ρούχα. Στην αρχή βέβαια βοήθησαν, ήταν κάπως πιο ανεκτικές στις πληρωμές τους. Όσοι ήταν παλιοί στο χώρο και είχαν κάποιο απόθεμα χρημάτων μπόρεσαν να κρατηθούν», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». (26-5-2021).

Κομοτηνή: Η Πανδημία άλλαξε τις προτιμήσεις των καταναλωτών
Ο κος Γιώργος Γεωργιάδης

Αναφερόμενος στην κρατική ενίσχυση που δόθηκε τόνισε πως «η βοήθεια από το κράτος δεν ήταν πολύ μεγάλη, αλλά ήταν βοήθεια. Αυτό το ελάχιστο επίδομα που έδιναν ειδικά στις ατομικές επιχειρήσεις πραγματικά δεν έφτανε ούτε για τα πολύ αναγκαία πρώτα έξοδα. Βοήθημα, όμως ουσιαστική,  ήταν η απαλλαγή από το ενοίκιο. Ελπίζω μετά από δύο χρόνια να είμαστε όπως πριν, να τα έχουμε αφήσει όλα πίσω».
Σύμφωνα με τον έμπειρο Κομοτηναίο καταστηματάρχη λόγω της Πανδημίας ο κόσμος άλλαξε τις αγοραστικές του συνήθειες, είναι πιο προσεκτικός στις αγορές του, έχει στραφεί προς το ηλεκτρονικό εμπόριο κι αυτό κάνει ζημιά στην παραδοσιακή αγορά όπως είπε.

«Πιστεύω ότι αλλιώς είναι να αγοράζεις και να δοκιμάζεις ένα ρούχο κι αλλιώς να το παραγγέλνεις» τόνισε προβλέποντας πως κάποιοι από το καταναλωτικό κοινό θα επιστρέψουν στην παραδοσιακή αγορά. «Όμως είναι μεγάλο το πλήγμα που έχουμε υποστεί. Ο κόσμος στράφηκε προς τον αθλητισμό αγοράζει αθλητικά ρούχα. Οι κοινωνικές υποχρεώσεις λιγόστεψαν μαζί και οι αγορές καλών ρούχων».

Όσον αφορά στο «μάθημα» που του χάρισε η Πανδημία; «Πρέπει οπωσδήποτε να κρατιέσαι από κάπου. Δεν είναι όλα σίγουρα. Απαιτείται σταθερότητα.Και φυσικά προσεκτικές αγορές». Όπως είπε ο κος Γεωργιάδης, «το να στραφείς στο ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι εύκολο πράγμα. Χρειάζεται υποστήριξη, μια ηλεκτρονική σελίδα ένα άτομο να δουλεύει αποκλειστικά γι αυτή» για να καταλήξει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ή κρατάς το ένα ή κρατάς το άλλο. Όμως για να κρατήσεις μια επιχείρηση, όπως το φυσικό μας κατάστημα, πρέπει να είσαι αξιόπιστος απέναντι στους πελάτες».

Φώτο: Γιώργος Γεωργιάδης

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος