Κομοτηνή: Η «φυγή» του Μίκη Θεοδωράκη συγκινεί τους Θρακιώτες

Μεγάλη η συγκίνηση και στη Θράκη για το Μίκη θεοδωράκη που πέρασε στην αθανασία . Πολλές οι αναφορές στα Social Media από αιρετούς, φορείς και απλούς πολίτες για την απώλεια ενός μεγάλου καλλιτέχνη που σημάδεψε την Ελλάδα και τον παγκόσμιο πολιτισμό για πολλές δεκαετίες με το έργο του.
Κομοτηνή: Η «φυγή» του Μίκη Θεοδωράκη συγκινεί τους Θρακιώτες“Η Ξάνθη τον υποδέχτηκε στη θρακιώτικη γη, με μια συναυλία που διοργανώθηκε προς τιμήν του. Κι εκείνος, όχι απλώς αποδέχτηκε την πρόσκληση της Ξάνθης, αλλά της επέστρεψε την τιμή…” θυμάται ο νυν δήμαρχος Ξάνθης, ο κος Εμμανουήλ Τσέπελης, τότε υπεύθυνος πολιτισμού, και σημειώνει “Έμεινε αρκετές ημέρες στον τόπο μας, περπάτησε τους δρόμους και τα σοκάκια της πόλης, επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων, μίλησε με τους ανθρώπους της, «είδε» την προοπτική της”.

Κομοτηνή: Η «φυγή» του Μίκη Θεοδωράκη συγκινεί τους ΘρακιώτεςΠερισσεύουν οι αναφορές για συναντήσεις που είχαν μαζί του. Για κοινή παρουσία σε εκδηλώσεις όπως το 75 και το 97 στην Ξάνθη «Μου έκανε εντύπωση η απλότητα και φυσική συμπεριφορά του» γράφει ο Ξανθιώτης φιλόλογος συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος σημειώνοντας « Γιατί, ο Μίκης ήταν μεγάλος έξω, αλλά μέσα…».
Κομοτηνή: Η «φυγή» του Μίκη Θεοδωράκη συγκινεί τους ΘρακιώτεςΑναφορά και από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, τον κο Γκαλήπ Γκαλήπ με φωτογραφικό στιγμιότυπο από συνάντηση που είχε μαζί με τον σπουδαίο δημιουργό.

«Μίκη δικέ μας Μίκη σ’ ευχαριστούμε που ήσουν πάντα κοντά στο νησί μας» γράφει η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, η κα Ελένη Χατζηγεωργίου με ιστορική αναφορά στην πρώτη επίσκεψη του Μίκη Θεοδωράκη στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 1964.

«Ονειρευτήκαμε, ερωτευτήκαμε, αγωνιστήκαμε, χαρήκαμε, τραγουδήσαμε, λυπηθήκαμε, δεν αποχαιρετάς ποτέ έναν θρύλο γιατί όποτε θα τον θυμόμαστε θα είναι παρόν » γράφει η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η κα Μαριγούλα Κοσμίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος