Κομοτηνή: Η έλλειψη εργασίας φρενάρει τη συγκατοίκηση των νέων και το γάμο

Η έλλειψη εργασίας είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβολή του βήματος της συγκατοίκησης και της συμβίωσης, πολύ δε περισσότερο για την απόφαση του γάμου. Αυτό δηλώνουν νέοι και νέες της Κομοτηνής οι οποίοι, παρά την πολυετή σχέση τους, αναβάλουν να προχωρήσουν στο βήμα της συγκατοίκησης.

«Με το μισθό στα 650 ευρώ και αυτό όχι πάντα δεν έχεις περιθώρια για πολλές επιλογές» δηλώνουν στο www.ertnews.gr και σημειώνουν ότι όταν ο ένας από τους δύο είναι άνεργος, τότε δύσκολα εγκαταλείπει κανείς την ασφάλεια του πατρικού για να μπει στην περιπέτεια της συγκατοίκησης.

«Για να δημιουργήσεις οικογένεια χρειάζεται να έχεις εξασφαλίσει μια θέση εργασίας» δήλωσε 28χρονη απόφοιτη ΑΕΙ «σε σχέση», όπως είπε, τα τελευταία τρία χρόνια. Η ίδια άνεργη, ο σύντροφος της στα 38 και εργαζόμενος των 650 ευρώ. «Με τις αποδοχές να είναι σταθερές, όπου κι αν πας, δεν έχεις πολλές ελπίδες για κάτι καλύτερο αν στην οικογένεια εργάζεται μόνο ένας» δηλώνει.

Στέκουν διστακτικοί, αναποφάσιστοι και φοβισμένοι. «Τα 650 ευρώ φτάνουν για ενοίκιο, τρόφιμα και τα άκρως απαραίτητα για το σπίτι» αναφέρουν και χωρίς να το βάζουν, όμως, κάτω σχεδιάζουν το μέλλον τους, αλλά με το ίδιο «χειρόφρενο» πάντα σηκωμένο αυτό της έλλειψης δουλειάς.

«Σπούδασα, θέλω να κάνω κάτι στο αντικείμενό μου» αναφέρει άλλη νεαρή γυναίκα έχοντας ήδη δοκιμάσει δουλεία στο χώρο της εστίασης και της αναψυχής. «Αν θέλεις να βρεις δουλειά και μεροκάματο, βρίσκεις, το θέμα είναι να είσαι και ικανοποιημένος με αυτό που κάνεις» αναφέρει έχοντας εικόνα όπως λέει συνομηλίκων της που αλλάζουν αρκετά συχνά αντικείμενο ψάχνοντας καλύτερες συνθήκες, υψηλότερες απολαβές.

“Εμείς με λιγότερα τα καταφέραμε λέμε και στηρίζουμε παιδιά και εγγόνια “

«Εμείς με λιγότερα και με τίποτα τα καταφέραμε. Τόλμη χρειάζεται, να το αποφασίσουν και να ανασκουμπωθούν» δηλώνουν τα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα και καταθέτουν στο www.ertnews.gr και τη δική τους αγωνία για τα παιδιά και τα εγγόνια τους που χρειάζονται στήριξη για να τα καταφέρουν. «Νέες θέσεις εργασίας κι ανάπτυξη σε μια περιοχή, όπως η Θράκη για να μπορέσουν να εργαστούν, να φτιάξουν τις οικογένειές τους» ζητούν με τη σοφία των χρόνων πια στην πλάτη τους και μοιράζονται το χιλιοειπωμένο την τελευταία δεκαετία « με τις συντάξεις μας στηρίζουμε όσο μπορούμε».
«Εάν κάποιος θέλει να βρει δουλειά, θα την βρει.

“Απαιτούνται πρωτοβουλίες και διάθεση για κούραση” “Αναγκαία η ευνοϊκή στεγαστική πολιτική”

Απαιτείται λήψη πρωτοβουλιών, εξωστρέφεια, διάθεση για κούραση. δήλωσε στο www.ertnews.gr η κα Μαριάννα Τερζιδάκη, Σύμβουλος Καριέρας . Ενώ ο κος Χ.Τερζίδης-Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης ζήτησε, πάλι με δηλώσεις του στο www.ertnews.gr , «μια γενναία πολιτική επιδότησης της αγοράς πρώτης κατοικίας για τα νέα ζευγάρια που αποφασίζουν να ζήσουν στη Θράκη με ευνοϊκότερους όρους από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα.»

Συζητούν στα café, στις μικρές εξόδους με τους συνομηλίκους τους, στα αγαπημένα τους στέκια. Νέοι και νέες της Κομοτηνής που μένουν στον τόπο τους και κάνουν τη δική τους προσπάθεια. Άλλοι έχοντας ανάγκη μεγαλύτερης ώθησης και άλλοι, πιο σίγουροι, στέκουν στα δυο τους πόδια και τρέχουν από τη μια δουλειά στην άλλη για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα τους. Κι όταν φτάνει στο τέλος της μια ακόμη συνάντησης, τότε ανανεώνουν το ραντεβού τους με την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα έχουν την οικονομική ευχέρεια, ώστε οι δρόμοι τους να μην χωρίζουν ίσα – ίσα να οδηγούν στον ίδιο προορισμό, στο κοινό τους σπίτι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος