Κομοτηνή: Η αναγόρευση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου μέσα από τη ματιά των νέων

Κατάμεστη αίθουσα. Φορείς, αρχές, αλλά και δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Οι τελευταίες έχουν λόγο να θεωρούν δικαίωση της γυναίκας την παρουσία της Κ. Σακελλαροπούλου στην Προεδρία. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που η μια μετά την  άλλη σηκώνεται από τη θέση της  και καταγράφει πλάνα με το κινητό της, στιγμές από την περιένδυση της Προέδρου, από την ομιλία της, από την αναγόρευσή της.

Νέες κοπέλες που ονειρεύονται μέσα από το δικό της θεσμικό ρόλο. Καταγράφουν γνωρίζοντας πως μέσα από τη Γνώση, την Εκπαίδευση, την προσπάθεια και την σκληρή δουλειά, όλα είναι πιθανόν να συμβούν.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπουμε γυναίκες σε υψηλά αξιώματα» δήλωσε στην ΕΡΤ η Μαρία Καζαμία, φοιτήτρια της Νομικής Σχολής και σημείωσε «Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε υψηλά κεντρικά αξιώματα»   γνωρίζοντας έτσι ότι μπορούν να έχουν όνειρα και ότι μπορούν να τα καταφέρουν, μπορούν να έχουν ρόλο ενεργό στην κοινωνία».

«Είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό κι ενθαρρυντικό για όλες τις γυναίκες η παρουσία της στο αξίωμα της Προέδρου» δήλωσε Σιδερά Νικολέτα, φοιτήτρια Νομικής Σχολής και πρόσθεσε  ότι «εμπνέει όλες τις γυναίκες με θάρρος και υπομονή, λειτουργεί ως πρότυπο».

Με τον απόηχο του χειροκροτήματος ακόμη στα αυτιά τους, το σήκωμα από την καρέκλα όλων, ανδρών και γυναικών, το σχολιασμό της ομιλίας της , θα βρεθούν ξανά στη βιβλιοθήκη, στο café, στο αμφιθέατρο, στη Λέσχη, στο δωμάτιο τους, στη δική τους καθημερινότητα και θα ονειρευτούν ότι όλα είναι πιθανά να συμβούν με την υλοποίηση των ονείρων από τις νέες και τους νέους στην ηλικία τους. Ένα διακύβευμα, η ισότιμη συμμετοχή στην ίδια τη ζωή που ξεπερνά τα όρια του αμφιθεάτρου και αυτά  της Θράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος