Κομοτηνή: Γιαγιά στα θρανία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Απόφοιτη πια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής η κα Γεωργία Σιδερούδη. Επέστρεψε στα θρανία μετά από πολλά χρόνια. Είχε αφήσει το σχολείο μικρό κορίτσι και το συνάντησε ξανά γιαγιά η ίδια. «Ήταν πολύ σημαντικό αυτό για μένα γιατί ήταν κάτι που το είχα στο μυαλό μου για χρόνια. Ήθελα πολύ να το κάνω. Μικρή, λόγω κάποιων υποχρεώσεων, αλλά και επειδή υποτίμησα μάλλον την αξία της ίδιας την εκπαίδευσης, δεν τελείωσα το Γυμνάσιο, οπότε, όταν βρήκα χρόνο, αφού είχα μεγαλώσει παιδιά και εγγόνια είπα θα πάω στο σχολείο να τελειώσω το Γυμνάσιο. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία.» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2021).

Στα 53 της πια με εγγόνια και παιδιά αποφάσισε το 2019 να επιστρέψει ως μαθήτρια αυτή τη φορά στο ΣΔΕ Κομοτηνής με παρότρυνση του γιου της που βρίσκεται ήδη στα 24 και είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου. «Πώς θα πάω σ’ αυτή την ηλικία; Πώς θα κάτσω στα θρανία;» ήταν οι απορίες που είχε. Οι καθηγητές της, όπως σημείωσε, « ήταν υπέροχοι άνθρωποι. Μας βοήθησαν πάρα πολύ μέχρι και την τελευταία ημέρα του σχολείου, γιατί σε αυτή την ηλικία με τόσες υποχρεώσεις δεν είναι και το πιο εύκολο».

Δεν κρύβει την ικανοποίησή της που τα κατάφερε: «Τα καταφέραμε και το τελειώσαμε με την δυσκολία της Πανδημίας να μας συντροφεύει, κάναμε ασκήσεις μέσω της νέας τεχνολογίας, αναγκαστήκαμε να μάθουμε και κάποια που δεν ξέραμε στον Υπολογιστή» είπε μιλώντας για την φετινή covid χρονιά. Όσον αφορά στις αντιδράσεις του κοινωνικού περίγυρου; «Μου είπαν όλοι «μπράβο! Ίσως αργότερα να συνεχίσω στο Λύκειο . Η γνώση δεν σταματά ποτέ, αν βάζουμε στόχο τον καταφέρνουμε. Ό,τι έχω βάλει στόχο το κατάφερα.»

Πολλοί συμμαθητές, όπως είπε, ήταν στην ίδια ηλικία. «Από την πρώτη μέρα είπα τι καλά που έκανα και αποφάσισα να έρθω, δεν μετάνιωσα ούτε στιγμή, από μόνη μου το έλεγα στον εαυτό μου που πήρα την απόφαση και πήγα» σημείωσε στέλνοντας το δικό της μήνυμα «Να μην το σκεφτούν καθόλου όσοι έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, να πάνε τρέχοντας στο ΣΔΕ.»
Συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος