Στις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό παρόν. Είκοσι χρόνια συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή οι Πρόσκοποι της Ξάνθης. Έτσι και φέτος, έστησαν το δικό τους γευστικό στέκι καλώντας όλους να σταθούν και να απολαύσουν τις γεύσεις τους. Συνέχισαν έτσι τη δική τους παράδοση, να είναι παρόντες σε κάθε δράση που προβάλει θετικά την πόλη και τους ανθρώπους της.
Αλληλεγγύη και δημιουργία
Ο Βενέδικτος Ρούσσος, αρχηγός στο 2ο Σύστημα Προσκόπων Ξάνθης βρίσκεται πάντα στο στέκι των προσκόπων, στην οδό Χατζησταύρου 8, κοντά στα παιδιά, μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου, που αφιερώνουν χρόνο στους Προσκόπους προσφέροντας το μικρό τους λιθαράκι στο χώρο της αλληλεγγύης και της δημιουργίας με στόχο ο κόσμος να γίνει καλύτερος.
Αγάπη κι όχι πολύ ένταση μεταξύ των ανθρώπων
«Ο προσκοπισμός είναι παροχή αγωγής, εκπαίδευσης.» δηλώνει ο κ. Ρούσσος σημειώνοντας πως αυτό επιτυγχάνεται με το προσκοπικό σύστημα, με το παιχνίδι και φυσικά με τις δράσεις στην ύπαιθρο. «Αγάπη κι όχι πολύ ένταση μεταξύ των ανθρώπων. Ας προσπαθήσουμε για κάτι καλύτερο. Το σημαντικό είναι να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε. Αυτό κάνουμε εμείς.» δηλώνει στέλνοντας το ξεχωριστό του μήνυμα. Άλλωστε, όπως σημειώνει είκοσι χιλιάδες μέλη, οι Πρόσκοποι της Ελλάδας, δεν φτάνουν. «Θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Να αφήσουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο από ότι τον βρήκαμε.»
Φώτο:Οι πρόσκοποι της Ξάνθης κείμενο φωτογραφία: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος