Κομοτηνή – Γ. Μανανάς: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στο πλευρό της κοινωνίας

«ΠΑΣΟΚ–Δημοκρατική Παράταξη» -την απάντηση αυτή έδωσε σήμερα ο κος Γιώργος Μανανάς, εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στην ΠΕ Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-1-2022) και απαντώντας στο ερώτημα αν το Κιν.Αλ. επιλέξει να προτάξει και πάλι τον τίτλο ΠΑΣΟΚ. «Κανείς δεν ξέρει ακόμη» πρόσθεσε σημειώνοντας πως είναι κάτι που θα το αποφασίσει το Συνέδριο. «Είναι μια ονομασία που αρέσει σε όλους μας και ο αρχηγός την προκρίνει, θα φανεί» είπε αναφερόμενος και πάλι στο «ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη».

Μιλώντας για τις επαφές που είχε με επαγγελματίες της περιοχής επισκεπτόμενος μαζί με τον βουλευτή Ροδόπης κο Ιλχάν Αχμέτ επαγγελματικούς χώρους λόγω και των εορτών σημείωσε: «Δεν τους υποσχεθήκαμε κάτι άλλο παρά μόνο ότι θα είμαστε κοντά τους. Αυτό είναι πιο σημαντικό όπως ήμασταν τα προηγούμενα χρόνια κι εγώ προσωπικά και κάποιοι άλλοι που μείναμε πάντα κοντά στον κόσμο και στους επαγγελματίες, αλλά τώρα υπάρχει μια ανάταση με την εκλογή του καινούργιου αρχηγού και θέλουμε να μεταφέρουμε και τις απόψεις τους κόμματος και να συζητήσουμε για την καθημερινότητα τους. Είναι τραγική η κατάσταση αυτή τη στιγμή και πολύ δύσκολη, η πανδημία, το ενεργειακό κόστος και οι οικονομικές δυσκολίες κάνουν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα».
Κομοτηνή – Γ. Μανανάς: ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στο πλευρό της κοινωνίαςΜιλώντας για τις κομματικές διαδικασίες είπε: «Δεν ξέρουμε ακόμη το ακριβές πλάνο, υπάρχουν συζητήσεις -απόψεις- θα γίνουν προτάσεις. Είναι διαδικασίες που είχαν λείψει, είχαμε μάθει στις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες και το ζήτημα της εσωκομματικής διαδικασίας θα είναι πολύ σημαντικό από εδώ και πέρα».
Παράλληλα, σημείωσε: «Μέχρι να γίνουν όλες αυτές οι διαδικασίες θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τον χώρο για να οδηγηθούμε ομαλά στην νέα κατάσταση, στα νέα όργανα, στο συνέδριο που θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το όνομα και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουν».

Ερωτηθείς για το αν συμφωνεί με κοινή συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θα «ξεδιπλώσουμε» καινούργιες πολιτικές. Εισπράττουμε μια τεράστια δυναμική από την ίδια την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ θα θέσει τις προτάσεις του και θα δούμε εάν οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα χρήσιμο στη χώρα. Όσον αφορά στις συνεργασίες, ούτε Αριστερά ούτε Δεξιά, θα κάνουμε τη δική μας δουλειά και πηγαίνοντας στις εκλογές θα δούμε, νομίζω ότι η αποτύπωση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ θα είναι πολύ διαφορετική και αυτό εισπράττω από τον κόσμο».
Παράλληλα, περιέγραψε ένα κλίμα αλλαγής που σηματοδότησε η εκλογή του νέου προέδρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούμε ξανά για το ΠΑΣΟΚ στα καφενεία στους χώρους δουλειάς. Δημιούργησε μια ελπίδα η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα».

Όσον αφορά στο «απόσταγμα» που άφησαν τα προηγούμενα χρόνια με τις χαμηλές δημοσκοπικές και εκλογικές «πτήσεις» του πολιτικού χώρου, ο κος Μανανάς έκανε λόγο για «δύσκολες καταστάσεις» που άφησαν όμως «σοφία και όχι πικρία» προσθέτοντας ότι με αυτή τη σοφία θα κινηθεί: «Όλοι παίρνουν τις αποφάσεις τους και κάνουν τις επιλογές τους και από αυτές θα κριθούν. Νομίζω ότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να διώξουμε τον κόσμο, εμείς θέλουμε τον κόσμο» είπε.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως: «Άνθρωποι που πήγαν να πάρουν θέσεις και έφυγαν από το χώρο και τον έβρισαν και τον λοιδόρησαν ενώ κέρδισαν από τον χώρο νομίζω ότι δεν είναι αποδεκτοί πίσω. Θα ηγηθούμε της Δημοκρατικής Παράταξης, δε νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σηκώσει αυτό το βάρος», σημείωσε επισημαίνοντας την αναγκαιότητα συμμετοχής όλων των πολιτών στα κοινά παρουσιάζοντάς το ως καθήκον του ενεργού πολίτη –«πρέπει να έχουμε λόγο και συμμετοχή όλοι» είπε, καταλήγοντας με τη σημείωση «το σημαντικότερο στα κοινά είναι να ακούς πραγματικά τι σου λέει ο άλλος. Πραγματικά πρέπει να τον ακούς. Και να παίρνεις τις αποφάσεις σου γιατί όλοι κρίνουν και κρίνονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος