Κομοτηνή – Φωτεινή Βελεσιώτου: Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι παγκόσμιος

«Ο Μίκης για μένα είναι παγκόσμιος» δήλωσε η σπουδαία ερμηνεύτρια Φωτεινή Βελεσιώτου από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε για τον Μίκη Θεοδωράκη. «Τον θρηνούμε, αλλά είμαι χαρούμενη που τον ‘γεύτηκα’. Όπως και όλοι μας. Ένας άνθρωπος που έγραψε απίστευτα πράγματα από κλασσική μουσική μέχρι έντεχνη μουσική, λαϊκά τραγούδια, τα πάντα».

Όπως αποκάλυψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Βελεσιώτου «ο Μίκης, πριν έξι μήνες με πήρε τηλέφωνο επειδή ερμήνευσα τον ‘Επιτάφιο’ και μου είπε: ‘Κάνατε προσέγγιση μητρός’. Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022. Ο Μίκης δε θέλει να σταματήσουμε να τραγουδάμε, ‘έφυγε’ πλήρης ημερών. Έδωσε όλη του την ψυχή, το έναυσμα σε εκατομμύρια ανθρώπους να μη σταματήσουν. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο για τον Μίκη, δεν περιγράφονται με πέντε λέξεις».

Σε ερώτηση για το ποιο δικό του τραγούδι τη “σημάδεψε”, απαντά: «Βασίλεψες αστέρι μου. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι από τον ‘Επιτάφιο’, είναι πραγματικά ένα πολύ ωραίο τραγούδι». Μάλιστα σε αυτό το σημείο στάθηκε στους στίχους του Γιάννη Ρίτσου λέγοντας «οι στίχοι είναι σημαντικοί. Δεν γράφονται ξανά τέτοια έργα. Μια φορά γράφονται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος