Κομοτηνή: Φοιτητές του ΔΠΘ, η “ψυχή” του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Έκκληση σε καθηγητές και καθηγήτριες κυρίως των Θετικών Επιστημόνων να συνδράμουν στη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής απηύθυνε η αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Ζωή Γαβριηλίδου σημειώνοντας πως πάντοτε παρουσιάζεται έλλειψη σε αυτές τις ειδικότητες.

Όπως τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (23-8-2021) «Πάντα δεν βρίσκουμε καθηγητές: μαθηματικούς, φυσικούς, χημικούς να δηλώσουν συμμετοχή και να εργαστούν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο». Όσον αφορά στο κομμάτι των Ανθρωπιστικών Σπουδών, εκεί το Δ.Π.Θ. έχει το δικό του δυναμικό, τους εθελοντές του Τμήματος της Ελληνικής Φιλολογίας, οι οποίοι συνδράμουν πάντα και με μεγάλη επιτυχία στις ανάγκες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Παράλληλα, η κ.Γαβριηλίδου εξήγησε ότι προσφέρεται πολύ ποιοτική εκπαίδευση, πέρσι μάλιστα, όπως είπε, ένας από τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου πέρασε με πολύ υψηλή βαθμολογία στο Πανεπιστήμιο. «Εμείς εκπαιδεύουμε πάρα πολύ καλά τους εθελοντές φοιτητές μας για να διδάξουν σε αυτό και μάλιστα κάνουν εξαιρετική δουλειά: Καλούν συγγραφείς, φέρνουν σε επαφή τους μαθητές τους με λόγιους ανθρώπους, γίνεται μια εξαιρετική δουλειά κι αυτό έχει ιδανικό αποτέλεσμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι φοιτητές περνούν και μάλιστα με πολύ καλή σειρά στο Πανεπιστήμιο» κατέληξε η κα Γαβριηλίδου περήφανη για το έργο που γίνεται με μπροστάρηδες πάντα τους φοιτητές του ΔΠΘ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος