Κομοτηνή – Φ. Καζάκου: Η τοπική κοινωνία στο πλευρό του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας

Ικανοποιημένη από την προσφορά της τοπικής κοινωνίας στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου η συντονίστρια του Κέντρου, κα Φελίνα Καζάκου. Όπως τόνισε ειδικό επιστημονικό προσωπικό και εθελοντές βρίσκονται στο πλευρό 400 οικογενειών και 2.000 παιδιών τα τελευταία δέκα χρόνια προσφέροντας τους στήριξη.

«Μέσω του οργανισμού και της Διοίκησης καταφέραμε να συνδυάσουμε το Παγκόσμιο, το Εθνικό και το Τοπικό με τις δυνάμεις των πολιτών που βρίσκονται γύρω μας και έχουν ανάγκη από βοήθεια» δήλωσε η κα Καζάκου και μίλησε με ενθουσιασμό για τις ομάδες πολιτών που είναι οι εθελοντές του Κέντρου -πάρα πολλοί στον αριθμό: Η ομάδα τοπικής στήριξης, η ομάδα των επιστημόνων κ.α.. Όλοι και όλες, όσοι και όσες εργάζονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο. «Όλο το προσωπικό με τον επικεφαλής έχουν καταφέρει να παρέχουν ένα σπουδαίο έργο, αθόρυβα, μεθοδικά, με πολύ μεγάλη επιστημονική κατάρτιση και το σημαντικό ωφελώντας τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Κομοτηνή – Φ. Καζάκου: Η τοπική κοινωνία στο πλευρό του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας
Η κα Φελίνα Καζάκου, συντονίστρια στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των παιδικών χωριών SOS Ελλάδας φιλοξενήθηκε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής 23-12-2021

Έτσι, 400 οικογένειες και 2000 παιδιά συμμετείχαν στις δράσεις και δέχθηκαν τις υπηρεσίες του Κέντρου πάντα σε συνεργασία με Συλλόγους, με φορείς,με Σωματεία και πολίτες. «Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν καταφέραμε να λειτουργήσει πλήρως η δομή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και να επιδείξει όλη την εξωστρέφεια που θα μπορούσε, αλλά ήδη προγραμματίζονται κάποιες δράσεις επικοινωνώντας ξανά με την τοπική κοινωνία, με τα Σχολεία, γιατί το ουσιαστικό πρόβλημα εντοπίζεται μέσα στα σχολεία και το ανακαλύπτουν και οι εκπαιδευτικοί μέσα στα σχολεία. Και από εκεί ξεκινά και το έργο των Παιδικών Χωριών SOS”.

Όπως εξήγησε η κα Καζάκου υπάρχουν οικογένειες που απευθύνονται για υλική βοήθεια στο Κέντρο, οικογένειες οι οποίες δεν καταφέρνουν να έχουν τη βοήθεια αυτή από άλλους φορείς, οπότε καλούνται να ανταποκριθούν και σε αυτή την ανάγκη. Παράλληλα, συμβάλλουν και στην εξέλιξη αυτών των οικογενειών. «Σημαντικά προβλήματα σε μια οικογένεια εξακολουθούν να παραμένουν: η ανεργία, η έλλειψη επικοινωνίας, τα πολύ σοβαρά ψυχολογικά θέματα που πλέον αντιμετωπίζουν οι οικογένειες λόγω αυτών των γεγονότων, της υγειονομικής κρίσης, του εγκλεισμού. Πολλές οικογένειες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά προβλήματα και αυτά τα προβλήματα αποτυπώνονται στην καθημερινότητα των παιδιών» σημείωσε η κα Καζάκου.

Επεσήμανε δε ότι αυτό που τηρείται ως αρχή είναι οι οικογένειες αυτές να έχουν ουσιαστική στήριξη συστηματικά από το προσωπικό κι αυτό γίνεται. «Ως τοπική ομάδα ερχόμαστε να ενισχύσουμε κάποιες δράσεις με την τοπική κοινωνία, ώστε να υπάρχει μια αλληλεπίδραση γιατί σημαντικό είναι πέρα από το να δίνω βοήθεια σε κάποιον να τον κάνεις να συμμετέχει και να αισθάνεται μέρος μιας ομάδας, μιας οικογένειας μιας κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα σημείωσε τη συνδρομή εθελοντών και εθελοντριών οι οποίοι/ες στο παρελθόν είχαν δεχθεί βοήθεια από το Κέντρο και τώρα την επιστρέφουν.

«Η ευαισθητοποίηση των παιδιών της τοπικής μας κοινωνίας ήταν για εμάς η μεγαλύτερη επιτυχία» είπε καμαρώνοντας για τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Όταν πριν 1,5 μήνα διαπιστώθηκε η τεράστια έλλειψη σε τρόφιμα και σε άλλα είδη που χρειάζεται μια οικογένεια αμέσως σήμανε συναγερμός, η κινητοποίηση ήταν μεγάλη,η ανταπόκριση τεράστια. «Εκείνο που με συγκίνησε περισσότερο ήταν η ανταπόκριση της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Ήταν κάτι συγκλονιστικό. Χθες δεχθήκαμε βοήθειας από τρία σχολεία (τρόφιμα και διάφορα είδη) και σήμερα από άλλα τρία είδη» κατέληξε η κα Καζάκου μην κρύβοντας την ευγνωμοσύνη της και τον ενθουσιασμό της για τη συνδρομή της νέας γενιάς σε αυτή την προσπάθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος