Κομοτηνή: Εβδομήντα εννέα μαθητές από είκοσι οικισμούς δίνουν καθημερινό ραντεβού στο Ε΄ Πειραματικό Γυμνάσιο

Με εκατόν σαράντα εννέα (149) μαθητές και μαθήτριες προερχόμενους από την πόλη και τους οικισμούς και τη συνδρομή δεκαέξι (16) εκπαιδευτικών θα λειτουργήσει φέτος για 3η χρονιά και σε πλήρη ανάπτυξη το Ε Πειραματικό Γυμνάσιο της Κομοτηνής.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr η διευθύντρια του Γυμνασίου, η κα Δέσποινα Καλογεράκη η ιδιαιτερότητα της φετινής εκπαιδευτικής χρονιάς είναι ότι από τη μια θα έχουν έξι τμήματα (πλήρης η ανάπτυξη των τάξεων) από δύο σε κάθε Τάξη (Πρώτη, Δευτέρα και Τρίτη ). Και από την άλλη, διαφοροποίηση σημαντική, ότι στο πρόγραμμα εντάσσονται και οι Όμιλοι – δηλαδή ομάδες μαθητών και μαθητριών – για την παρακολούθηση μαθημάτων πέραν του κανονικού προγράμματος, εάν και εφόσον το επιθυμεί ο μαθητής-η μαθήτρια.

Στο Γυμνάσιο είναι εγγεγραμμένοι εβδομήντα εννέα (79) μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι προέρχονται από είκοσι (20) διαφορετικούς οικισμούς της Ροδόπης, μεταξύ άλλων από: Μαρώνεια, Ίσαλο, Αμάραντα, Λινό, Ασώματοι, Αρριανά κ.α.

Αίτημα για τη φετινή χρονιά η πρόσληψη φύλακα, καθώς, όπως σημείωσε η κα Καλογεράκη είναι πάντα αυξημένος ο κίνδυνος βανδαλισμών και καταστροφών από εξωσχολικούς και αυξημένη η ανάγκη επιτήρησης της σχολική μονάδας.

Τέλος, αναφερόμενη στο θέμα της θέρμανσης του παλιού κτιρίου, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του σχολείου, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι: «Υπάρχει μόνο βαθιά αγωνία» λόγω της ενεργειακής κρίσης και τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Ωστόσο, όπως είπε, είναι συμπαραστάτης κι αρωγός σε αυτή την πορεία από την αρχή ο Δήμος, πράγμα που ελπίζουν ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και φέτος εξασφαλίζοντας ιδανικές συνθήκες και σε μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος