Κομοτηνή: Εργαζόμενοι σε super market

Τον καιρό την πανδημίας ήταν εκεί! Ο φόβος – φόβος, αλλά η δουλειά – δουλειά! Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες σε super market. Δεν σταμάτησαν να λειτουργούν ούτε τον καιρό της καραντίνας οι χώροι εργασίας τους, κάποιοι μάλιστα τους «έζησαν» και ως χώρους εξόδου, από τις λίγες που επιτρεπόταν εκείνο τον καιρό.

«Το άγχος μας ήταν μεγάλο. Φόβο μην κολλήσουμε κάτι και το μεταφέρουμε στο σπίτι, στους δικούς μας » δηλώνουν σήμερα στο www.ertnews.gr και σημειώνουν γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε εκείνες τις ημέρες:« Ο φόρτος εργασίας ήταν πολύ αυξημένος, η δουλειά εξαντλητική».

Σε αντίθεση με το σήμερα που “εξαρτάται από την εποχή”, αλλά και “σε μεγάλο βαθμό από τον Πληθωρισμό”. Όμως εκείνοι πάλι και στον καιρό της ακρίβειας είναι εδώ. «Όσο ανεβαίνουν οι τιμές, τόσο οι καταναλωτές μειώνουν τις ποσότητες που αγοράζουν» παρατηρούν και σχολιάζουν την πολιτική των εταιρειών, «οι εταιρείες μειώνουν τα γραμμάρια στις συσκευασίες για να μην αυξήσουν πολύ τις τιμές και φανεί στον καταναλωτή.»

Καταναλωτές και οι ίδιοι όπως λένε «ό,τι παίρνουν το πληρώνουν» οπότε περιμένουν αυξήσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δικές τους ανάγκες. Βλέπουν τους πελάτες, όπως τονίζουν, σαν να είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Προσπαθούν να τους εξυπηρετήσουν και με κάποιους έχουν και κάποιες σύντομες κουβέντες στο πόδι.

Εργαζόμενοι κι εργαζόμενες στα super market που αδειάζουν κούτες, γεμίζουν ράφια, τοποθετούν προϊόντα. Υποδέχονται τα πρώτα παράπονα ακόμη και για θέματα που δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη και συνεχίζουν.

Κι όταν «τα πράγματα είναι πιο μαζεμένα από άποψη δουλειάς», όπως συμβαίνει τους θερινούς μήνες, τότε ανταλλάσσουν και καμιά βιαστική κουβέντα στο πόδι για την οικογένεια και τις υποχρεώσεις που τρέχουν. «Πώς εξηγείται ότι δεν έχει γίνει ποτέ απεργία στο χώρο σας;» ρωτάμε εργαζόμενο σε super market από το 2000 για να τον ακούσουμε να απαντά «Γίνεται η συμφωνία από την αρχή και ό,τι συμφωνείται τηρείται» χωρίς αυτό, όπως παραδέχεται, να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. «Πάντα, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος