Κομοτηνή: Εργασία και σταθερό περιβάλλον ζητούν οι νέοι για να παραμείνουν στον τόπο τους

Ελπίδα για κάτι καλύτερο, εργασία και σταθερό περιβάλλον. Οι τρεις προϋποθέσεις των νέων «για να νιώσουν ασφαλείς» και «να παραμείνουν στον τόπο τους». Αυτό δηλώνουν στο www.ertnews.gr και καταθέτουν σκέψεις, προσπάθειες κι αγωνίες της δικής τους καθημερινότητας.

Συναντήσαμε σήμερα, 21-11-2022, τον Δανιήλ και την Γεωργία, στα 32 και 27 τους χρόνια αντίστοιχά στο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής και τους ακούσαμε με προσοχή να σημειώνουν τη «μειωμένη στήριξη» που έχουν σήμερα οι νέοι και οι νέες, αλλά και την αδικία που ένιωσαν όταν μετά το γάμο τους και λόγω της κοινής συμβίωσης τους, έπαψαν να είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, να εισπράττουν δηλαδή το ποσό των 200 ευρώ.

Στο μεταπτυχιακό της η Γεωργία, στην προσπάθεια της, όπως λέει, να βρει δουλειά «ένας τίτλος σπουδών μετρά θετικά». Σε Ταμείο Ανεργίας ο Γιώργος με 438 ευρώ μηνιαίως μετά από δέκα (10) χρόνια εργασίας «με διαλείμματα, όμως, και μαύρα». Ήδη μετρά έξι (6) μήνες παίρνοντας πενήντα (50) ευρώ λιγότερα από ότι όταν δούλευε. «Είναι πολύ αγχωτικό το ψάξιμο και η αναζήτηση» λέει, ωστόσο, αποκαλύπτει ότι δεν χάνει την ελπίδα του. Στο πλευρό του η μαθηματικός σύζυγος με την ελπίδα ότι «κάτι καλό θα γίνει…» Και οι δύο μαζί μένουν στο σπίτι του παππού, ελπίζοντας ότι θα αποκτήσουν σύντομα το δικό τους. Μέχρι τότε συνεχίζουν την προσπάθεια, «τι άλλο;».

Δεκάδες καθημερινές ιστορίες με νέους και νέες λίγο πριν ή λίγο μετά την απόφαση να πορευτούν μαζί. Παιδιά της διπλανής πόρτας που διαβάζουν στα café, ακούν μουσική στο δρόμο και λίγο πριν επιστρέψουν στο σπίτι στέλνουν το δικό τους μήνυμα: «Περισσότερες ευκαιρίες»…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος