Κομοτηνή: Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από σεισμούς

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στην πατρίδα μας, με αποκορύφωμα ακόμη και την απώλεια μίας ζωής όπως έγινε προσφάτως στην Κρήτη» αναφέρει ο επερωτών περιφερειακός σύμβουλος και σημειώνει ότι «με τον Γενικό Σχεδιασμό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από εκδήλωση σεισμών επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο».

Όπως τονίζει ο κος Ταπατζάς, «έχει καταρτιστεί σχέδιο με την ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» στο οποίο στο Μέρος 3, αναγράφονται οι ‘ΡΟΛΟΙ, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ’».
Σημειώνει ακόμα: «Στην παράγραφο 3.1 ‘ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ’ δρομολογούνται με εντολή του Περιφερειάρχη ή των αρμοδίων Αντιπεριφερειαρχών οδηγίες και κατευθύνσεις.
Δύο από τις ενότητες έχουν να κάνουν με:
• Συντήρηση εξοπλισμού και μέσων Περιφέρειας (συμπεριλαμβανομένων και των οικείων Περιφερειακών Ενοτήτων), που θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών.
• Ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος και συντήρηση των αποθηκευμένου υλικού (σκηνές, κουβέρτες κ.λ.π) για την προσωρινή στέγαση πληγέντων, από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ή την Αρμόδια Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας».

Ο κος Ταπατζάς ερωτά τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη: “Αναφορικά με τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο αποθηκευμένου υλικού (κουβέρτες – σκηνές):
Πότε έγινε η τελευταία προμήθεια υλικών (κουβέρτες – σκηνές);
Πότε έγινε ο τελευταίος έλεγχος του αποθηκευμένου υλικού (κουβέρτες- σκηνές); Σε τι κατάσταση είναι το υλικό; Και αν έχει συνταχθεί πρωτόκολλο ελέγχου;”.

Διαβάστε εδώ:06102021_ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ_ΣΕΙΣΜΟΣ_ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ (1)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος