Κομοτηνή: Ενημέρωση για σπουδές στο Δ.Π.Θ.

Ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί όλη την εβδομάδα σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής Συμβουλευτικής η ενημέρωση των Σχολείων για τα Τμήματα του Δ.Π.Θ. και τις προοπτικές των αποφοίτων τους. Αυτή την Εβδομάδα καθημερινά 11.00-13.00 έως και την Παρασκευή εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου θα μιλούν με τους μαθητές του Έβρου και θα τους “πείθουν” γιατί τα Τμήματα του ΔΠΘ μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν τα όνειρά τους Πραγματικότητα!

Κομοτηνή: Ενημέρωση για σπουδές στο Δ.Π.Θ.
Η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κα Ζωή Γαβριηλίδου.

«Ξεκινήσαμε πριν δύο εβδομάδες περίπου με την αντίστοιχη Διεύθυνση και το ΚΕΣΥ Ροδόπης όπου πραγματοποιήσαμε μια ημερίδα όπου μαθητές των σχολείων της περιοχής ενημερώθηκαν για τα Τμήματα του ΔΠΘ, για τις παροχές που δίνει το ΔΠΘ καθώς και για τις δυνατότητες Erasmus κ.α.» εξήγησε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κα Ζωή Γαβριηλίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» τόνισε ότι ήταν σε μια λογική επαγγελματικού προσανατολισμού το τι κάνει το κάθε Τμήμα, αλλά κυρίως επιχειρημάτων: Γιατί να επιλέξω το Πανεπιστήμιο της περιοχής μου; Τι πλεονεκτήματα μου δίνει;

«Πραγματικά το ΔΠΘ μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Τα παιδιά ενημερώνονται και ρωτούν λεπτομέρειες για τα προγράμματα Σπουδών, για ευκαιρίες που τους δίνονται, για υποτροφίες κ.α. Και αποφασίζουν καλύτερα έτσι το πώς θα δηλώσουν το μηχανογραφικό τους» σημείωσε η αρμόδια αντιπρύτανης.
Σε συνεργασία με τη ΔΕ του Νομού Έβρου και με το ΚΕΣΥ έγινε η αρχή χθες και συνεχίζεται όλη αυτή την εβδομάδα με ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους των Τμημάτων. Κάθε εκπρόσωπος του Τμήματος για μισή ώρα παρουσιάζει το Τμήμα του και δέχεται τις ερωτήσεις των μαθητών. Η επικοινωνία γίνεται εξ αποστάσεως , όπως και η ενημέρωση για το τι προσφέρει το κάθε Τμήμα. Η συμμετοχή της πρώτης ημέρας μαρτυρά ενδιαφέρον, ανάλογα πάντοτε με τη Σχολή: Νομική, Ιατρική, Δασολογία κ.α.

«Έτσι μπορούμε να αντιστρέψουμε τα πράγματα, να βοηθήσουμε να ανέβουν οι βάσεις. Θέλουμε οι φοιτητές της περιοχής μας να δηλώνουν όλα τα Τμήματα του ΔΠΘ ως πρώτη επιλογή» τόνισε η κα Γαβριηλίδου μην κρύβοντας την ανησυχία της καθώς το προς ψήφιση Νομοσχέδιο στο χώρο της Εκπαίδευσης μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα μη προσέλευσης φοιτητών στα Τμήματα του ΔΠΘ. «Θέλουμε αυτό να το αναστρέψουμε ακριβώς με αυτή την πολύ δυναμική καμπάνια» κατέληξε αισιοδοξώντας ότι δεν θα αργήσουν να έρθουν και τα αποτελέσματα.

Φωτογραφία:Φοιτητές του  ΔΠΘ- Ζωή Γαβριηλίδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος