Κομοτηνή: Ένας μικρός “ΟΑΕΔ” στο διαδίκτυο μέσω του EROVET

Είκοσι εκπαιδευτικοί μέλη της διαχειριστικής επιτροπής του προγράμματος EROVET+ από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Πορτογαλλία, τη Λιθουανία, την Ιταλία και τη Γαλλία (δεν κατάφεραν να έρθουν οι Άγγλοι) ξεναγήθηκαν χθες από την αρχαιολόγο Νάγια Δαλακούρα στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας και σήμερα ετοιμάζοντας τις βαλίτσες τους για την επιστροφή τους στις πατρίδες τους δηλώνουν ήδη κατενθουσιασμένοι με την Κομοτηνή και τη Ροδόπη.

Βρέθηκαν στη Ροδόπη προσκεκλημένοι της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και των δύο ΕΠΑΛ, 1ο και 2ο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα EROVET. Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-10-2021) η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, κα Μαίρη Κοσμίδου, στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση και η προώθηση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για νέους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

«Μέσα στο πλαίσιο της κινητικότητας που προωθείται από το Earasmus+ εκτός από το να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα κοινό πρόγραμμα και να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον, τη φιλοσοφία, την κουλτούρα και να βρούμε τα κοινά μας, φτιάχνουμε και μια «πλατφόρμα», όπου οι νέοι οι οποίοι ενδιαφέρονται να βρουν εργασία σε όλη την Ευρώπη θα μπορούν να μπαίνουν, να βλέπουν τις θέσεις, οι οποίες υπάρχουν και ανάλογα με τις σπουδές τους να στέλνουν το βιογραφικό τους και να βρίσκουν την εργασία την οποία επιθυμούν» δήλωσε η κα Κοσμίδου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι συγχρόνως σε αυτή τη διαδικτυακή πλατφόρμα οι επαγγελματίες που αναζητούν εργαζόμενους μπορούν να ανεβάζουν τις θέσεις που θέλουν να καλύψουν. «Ουσιαστικός μας σκοπός και στόχος είναι να βοηθήσουμε τους νέους που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, να αξιοποιήσουν τα ταλέντα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες και να σημειωθεί έτσι μια κινητικότητα από την οποία θα είναι όλοι κερδισμένοι». Ωφελούμενοι οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ (1ου, 2ου, και του Εσπερινού), αλλά και οι απόφοιτοι των ΙΕΚ και όλοι εκείνοι που έχουν δραστηριότητα σε χώρους όπως βιοτεχνίες, βιομηχανίες, σε μια αγορά εργασίας δηλαδή, που όπως είπε η κα Κοσμίδου, απαιτεί “χέρια” που γνωρίζουν και θεωρία, αλλά και πράξη.

Σήμερα, Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, η ολιγοήμερη παραμονή των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών ολοκληρώνεται, με τους παρευρισκόμενους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την περιοχή και την κα Κοσμίδου να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη για τη βοήθεια στην υποδοχή και φιλοξενία των 20 εκπαιδευτικών, που πήραν μια πολύ καλή «γεύση» από το Κάστρο, το Μητροπολιτικό Ναό, τα Μουσεία Λαογραφικό -Παιδείας, αλλά και το πολυπολιτισμικό στοιχείο της πόλης και το μεσογειακό της «χρώμα». «Προωθούμε και τον τουρισμό γιατί θα πρέπει να αναδείξουμε την Κομοτηνή ως τόπο που μπορεί κανείς πολλά να δει» κατέληξε η κα Κοσμίδου προσθέτοντας ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος