Κομοτηνή: Εμβολιασμός και εορταστικές συναθροίσεις με λιγότερα άτομα για την αποφυγή της “Ο”

«Στροφή» προς τον εμβολιασμό σημειώνεται στη Ροδόπη. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εμβολιαστικής κάλυψης της περιοχής, τον κο Γιώργο Πατλάκα, πνευμονολόγο έχει αυξηθεί η κάλυψη, ο κόσμος της περιοχής εμβολιάζεται, με το Νοσοκομείο να φιλοξενεί τη λειτουργία τριών γραμμών, μια Pfizer η οποία είναι σχεδόν κάθε μέρα γεμάτη, μια Jonson and Jonson και μια τρίτη με λιγότερη προσέλευση για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

«Μέχρι τέλος του χρόνου τα ραντεβού είναι σχεδόν γεμάτα. Έχουμε γύρω στους 50 εμβολιασμούς σε κάθε ημέρα εμβολιασμού, δηλαδή: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο. Μέχρι τέλος του χρόνου όλα τα ραντεβού θα είναι γεμάτα κι αυτό είναι ευχάριστο» είπε ο κος Πατλάκας.

Κομοτηνή: Εμβολιασμός και εορταστικές συναθροίσεις με λιγότερα άτομα για την αποφυγή της “Ο”
Ο κος Γιώργος Πατλάκας

Μέχρι τέλος του χρόνου κλεισμένα και τα ραντεβού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. «Οι παιδίατροι εμπλέκονται άμεσα, διαχειρίζονται την όλη κατάσταση. Βλέπουν και τα εμβόλια που έχουν κάνει τα παιδιά. Επισημαίνουν στους γονείς τα εμβόλια που πρέπει να γίνουν γιατί τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν εμβόλια που έπρεπε να γίνουν αλλά δεν έγιναν» είπε.
Σύμφωνα με τον κο Πατλάκα, είναι σημαντικό να υπάρξει εμπλοκή των Δήμων στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού της περιοχής, κάτι που επεσήμανε από την αρχή σχεδόν αυτής της προσπάθειας. Όπως και την συγκρότηση εμβολιαστικών ομάδων, που θα πηγαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές, δηλαδή σε ανθρώπους που δεν θα μπορούν να έρθουν στο Νοσοκομείο για λόγους υγείας ή οποιοδήποτε άλλη αιτία.

«Η εμβολιαστική κάλυψη στο Νομό έχει αυξηθεί ικανοποιητικά είμαστε σε ένα επίπεδο ικανοποιητικό και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί αυτό» είπε ο έμπειρος πνευμονολόγος. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ενώ όλοι διαμαρτύρονται ζητώντας την ελευθερία τους πίσω παρατηρεί από την άλλη «μια πλήρη κατάργηση της τήρησης των μέτρων», όπως είπε, δηλαδή: μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών ως συνήθειες- μέτρα της πανδημίας έχουν ξεχαστεί.

Μάλιστα εν όψει των εορτών δεν παρέλειψε να δώσει οδηγίες για τις εορταστικές συναθροίσεις καλώντας τους συμμετέχοντες να είναι λιγότεροι σε σχέση με τις συνήθειες τους, πριν την πανδημία. «Αν δεν το κάνουμε», όπως είπε, «τότε και η «Ο» θα έρθει και αυτή θα πολλαπλασιαστεί σύντομα. Άρα από εμάς εξαρτάται να μπορέσουμε να τηρήσουμε αυτά τα μέτρα και να μειώσουμε την εξάπλωση και να τελειώνουμε επιτέλους με αυτόν τον ιό που μας έχει ταλαιπωρήσει πάρα πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος