Κομοτηνή: Ελκυστικές για τους νέους οι σπουδές για εργασία στον Τομέα της Υγείας

«Στροφή» σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον τομέα της υγείας καταγράφεται ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια από τους μαθητές και τις μαθήτριες των ΕΠΑΛ της Κομοτηνής, αλλά και από τους σπουδαστές των ΙΕΚ.

«Στόχος τους», όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr, «η εργασία στο χώρο της υγείας, στις δημόσιες δομές υγείας». Ενδεικτικά μόνο σε ένα τμήμα της 3ης Τάξης του 2ου ΕΠΛ βρίσκονται τριάντα (30) μαθητές, αγόρια και κορίτσια.
Ίδια η εικόνα και στο Δημόσιο ΙΕΚ. Παιδιά οικογενειών που δεν μπορούν να στηρίξουν τα έξοδα των σπουδών τους μακριά από τον τόπο τους επιλέγουν εκείνες τις ειδικότητες- κατευθύνσεις, που όπως ονειρεύονται, θα τους εξασφαλίσουν σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση. «Παραδοσιακά το ενδιαφέρον για τις Σχολές Υγείας και Πρόνοιας είναι μεγάλο» είχε δηλώσει στο www.ertnews.gr η κα Μαίρη Δαργινίδου , διευθύντρια του Εργαστηριακού Κέντρου. Ίδια και η παρατήρηση της διευθύντριας του ΔΙΕΚ, της κας Αιμιλίας Καζάκου:«Οι ειδικότητες για διασώστες και βοηθούς νοσηλευτών για τα ΑμεΑ έλκουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς η αποκατάσταση κρίνεται άμεση».

Συναντήσαμε τον Εκρέμ και την Σειλάν. Στα δεκαοκτώ τους χρόνια έχουν επιλέξει τις σπουδές στην υγεία θέλοντας να είναι αυτή και η επαγγελματική τους ενασχόληση. Βοηθός φυσικοθεραπείας ο Εκρέμ, μαθήτρια στην 3η Λυκείου η Σεϊλάν αυτό που τους «συγκίνησε», όπως είπανε στο www.ertnews.gr (2-11-2022) , «είναι η προσφορά στον συνάνθρωπο », αλλά και «η πιο γρήγορη εύρεση εργασίας». Κι αν χρειαστεί, όπως λένε, κι ένα επιπλέον βήμα; Τότε θα το κάνουν κι αυτό, αρκεί, όπως τονίζουν «να γίνουν καλύτεροι στη δουλειά τους».
Είδαν τους γονείς τους να μεταναστεύουν για εργασία στο εξωτερικό.Έμειναν κι εκείνοι για πολύ λίγο μαζί τους κι αποφάσισαν: «Παραμονή και εργασία στην Κομοτηνή, στη Ροδόπη, στον τόπο μας». Και στο ερώτημα «γιατί;» απαντούν: «Η ζωή στην Κομοτηνή είναι πιο χαλαρή, οι ρυθμοί πιο ήσυχοι, ύστερα είναι μια πόλη που έχει πάντα κίνηση και παρουσία νέων» λένε και συνεχίζουν την προσπάθεια. Μαζί και τα όνειρα, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, “ποτέ δεν σταματούν”.
Φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος