Κομοτηνή: Ελάχιστο ενδιαφέρον για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις από τους κατοίκους της Ροδόπης

Ελάχιστο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης για ταξίδια σε Χριστουγεννιάτικούς προορισμούς κι εορταστικές αποδράσεις. Με τα χιονοδρομικά της γειτονικής Βουλγαρίας να εξακολουθούν να κρατούν τα σκήπτρα, αλλά για λίγους.

«Είναι φθηνός προορισμός και κοντινός» δηλώνουν στο www.ertnews.gr οι ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων στη Ροδόπη και σημειώνουν ότι «σταθερά αποτελεί μια επιλογή η γειτονική χώρα». Αν και ακόμη θεωρείται νωρίς για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την τουριστική κίνηση του 12ημέρου, καθώς, όπως λένε οι ασχολούμενοι με τον χώρο: «Οι Ροδοπίτες είναι λίγο της τελευταίας στιγμής», ωστόσο, λαμβάνουν ήδη τα πρώτα «μηνύματα».
«Φέτος τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μακριά και μόνοι τους θα «ταξιδέψουν» μόνο όσοι έχουν την ευχέρεια των χρημάτων» προβλέπουν και σημειώνουν «οι υπόλοιποι, οι άνω των πενήντα και οι συνταξιούχοι επιλέγουν τις ομαδικές εκδρομές και τη μετακίνηση με λεωφορείο».
Όσον αφορά στο κόστος; «Σίγουρα πιο ακριβά από πέρσι» απαντούν στο www.ertnews.gr και στέκονται στον «βαρύ» ενεργειακά χειμώνα που προκαλεί συνέπειες και στο χώρο τους. «Προέχει η εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών, οπότε τα τριήμερα και οι χριστουγεννιάτικοι μακρινοί προορισμοί έρχονται σε δεύτερη μοίρα» προσθέτουν.
Όσον αφορά στις κρατήσεις και στις δηλώσεις συμμετοχής; «Κοντά στο εορταστικό δεκαπενθήμερο ίσως να έχουμε και μια μικρή κινητικότητα» λένε ελπίζοντας πως έστω την τελευταία στιγμή κάτοικοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα θα υποκύψουν στον «πειρασμό» μιας φωτισμένης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας ή των γνώριμων χιονοδρομικών: Μπάνσκο και Πόροβιτς στη γειτονική Βουλγαρία. Χωρίς να λείπουν και εκείνοι που παραδοσιακά θα επιλέξουν την Κωνσταντινούπολη, κυρίως τις ημέρες των Θεοφανίων, αγαπημένος προορισμός για όλους τους Ροδοπίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος