Κομοτηνή: Εκπαιδευτικοί εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση ζητούν μεγαλύτερη επένδυση στην Παιδεία

Μεγαλύτερη επένδυση στην Παιδεία ζητούν δύο εργαζόμενοι σε αυτό το χώρο. Στη Δημόσια Εκπαίδευση ο ένας, στην Ιδιωτική ο άλλος.

Μιλούν στο www.ertnews.gr και στέκονται στην αναγκαιότητα υλοποίησης σοβαρών βελτιώσεων στο χώρο της Παιδείας. 23 χρόνια εργαζόμενοι σε έναν χώρο που τον βλέπουν από τη διαφορετική του πλευρά. Η αγωνία, ωστόσο, κοινή για τους μαθητές τους, για τη δική τους καθημερινότητα.

«Δεν βγαίνει ο μήνας » λένε και στέκονται στις συνεχείς ανατιμήσεις: «τρόφιμα, super market, λογαριασμοί ρεύματος και σε λίγο η θέρμανση» σημειώνουν και περιγράφουν ένα γνώρισμα που τα τελευταία δεκατρία χρόνια είναι ολοένα και πιο έντονο: «Επαγγελματική ανασφάλεια». Όπως τονίζουν η «απαξίωση από την ελληνική κοινωνία του έργου του εκπαιδευτικού αγγίζει όλους»,για να προσθέσουν ότι: «Δεν είναι θέμα δημόσιου και ιδιωτικού, χρειάζονται σοβαρές βελτιώσεις και σοβαρές επενδύσεις» λένε.

Μιλούν για «πολλαπλάσια ανασφάλεια από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης και μετά», αλλά και για «ανησυχητική πολιτική κατάσταση» σημειώνοντας με νόημα «υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα θεσμών που επίσης μας αγγίζουν,ιδιαίτερα όταν δεχόμαστε σχετικά ερωτήματα από τους μαθητές μας».

Κάθε φορά που δέχονται «αυστηρή κριτική», όπως λένε σημειώνουν ότι: «Όσα γνωρίζουν οι ίδιοι από μέσα, δεν τα γνωρίζει κανείς» προσθέτοντας με νόημα ότι: «Τα προβλήματα καμία φορά σε «τυφλώνουν» ». Είκοσι τρία χρόνια στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ο ένας, 14 χρόνια στη Δημόσια ο άλλος (έχοντας εμπειρία και από την Ιδιωτική Εκπαίδευση ) ζητούν περισσότερη κατανόηση, μεγαλύτερη στήριξη και «επένδυση» σε έναν χώρο που μόνο οφέλη μπορεί να δρέψει κανείς.
φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος