Κομοτηνή: Εκατόν πενήντα κατασχεθέντα αυτοκίνητα βγαίνουν σε δημοπρασία κάθε χρόνο

Εκατό με εκατόν πενήντα αυτοκίνητα το χρόνο βγαίνουν σε δημοπρασία από το Τελωνείο Κομοτηνής. Το 90% εκ των οποίων προέρχεται από περιπτώσεις διακίνησης μεταναστών και κατάσχονται από την Αστυνομία.

Tα υπόλοιπα, όπως δήλωσαν στο www.ertnews.gr, υπάλληλοι στο Τελωνείο, από υποθέσεις ποινικών αδικημάτων (διακινήσεις ναρκωτικών ουσιών, κλοπές κ.α.), αλλά και τελωνειακές παραβάσεις ( όπως παράβαση παράνομης κυκλοφορίας στο εσωτερικό της χώρας ).

«Ο αριθμός τους εξαρτάται πάντα από την έξαρση της διακίνησης ή μη» ανέφεραν σημειώνοντας ότι είναι ευρεία η γκάμα των οχημάτων. «Είτε αυτοκίνητα πολυτελείας και πολύ μεγάλου κυβισμού, είτε καινούργια, είτε, τα περισσότερα από αυτά, παλιά και χρησιμοποιημένα».

Ετησίως πραγματοποιούνται δύο τέτοιου είδους δημοπρασίες με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων. Συνήθως καταλήγουν στα χέρια εμπόρων, το 70% των αυτοκινήτων που βγαίνει σε δημοπρασία και το υπόλοιπο 30% σε απλούς πολίτες. Όπως τονίζουν τα παλαιά και φθαρμένα από το χρόνο αγοράζονται για την αξιοποίηση των ανταλλακτικών τους. Οι δε τιμές εξαρτώνται πάντα από την κατάσταση των οχημάτων τους. «Τα αξιόλογα οχήματα που καταλήγουν στο Τελωνείο είναι σπάνια, αλλά υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρουν κι ανασύρουν από τα σύνολο των περιπτώσεων που έχουν ζήσει την δημοπρασία ενός τζιπ αξίας 35.000 ευρώ που η τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί ήταν 13.000 ευρώ και αγοράστηκε τελικά 21.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο Τελωνείο της Κομοτηνής επιδίωξη πάντα των ιδίων είναι να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες δημοπρασίες, ωστόσο, δεν εξαρτάται από τους ίδιους, αλλά από δύο παράγοντες: Πρώτον, από το γεγονός ότι το 90% των κατασχέσεων γίνονται από την Αστυνομία που έχει και τον πρώτο λόγο για το ποια θα κρατήσει για την κάλυψη των αναγκών της και το ποια θα οδηγήσει στο Τελωνείο. Δεύτερον, και κυρίως, από την έλλειψη αυτονομίας στην κωδικοποίηση και κοστολόγηση των οχημάτων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο Τελωνείο της Κομοτηνής. Τώρα ακολουθούνται χρονοβόρες διαδικασίες στις οποίες εμπλέκεται και το Α’ Τελωνείο της Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος