Κομοτηνή: Είσοδος στα καταστήματα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή μοριακού τεστ

«Κάθε 15 μέρες αλλάζουν οι νομοθεσίες, αλλάζουν τα δεδομένα και λόγω Covid αλλάζουν τα πρωτόκολλα λόγω Πανδημίας και κάθε τι που μπαίνει είναι για να μας δυσκολέψει τη ζωή περισσότερο, προκαλώντας μια αναστάτωση, μια σύγχυση, μια αβεβαιότητα, μια ανασφάλεια όλα συντελούν στο να μειωθεί κι άλλο η κατανάλωση στην αγορά» -με τα λόγια αυτά περιέγραψε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κα Κική Κωνσταντινίδου, όχι μόνο τα νέα δεδομένα που ισχύουν ήδη από χθες Δευτέρα, αλλά και ό,τι έχει συμβεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μιλώντας για τους κανόνες με τους οποίους λειτουργούν τα καταστήματα.

Κομοτηνή: Είσοδος στα  καταστήματα με πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή μοριακού τεστ
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, κα Κική Κωνσταντινίδου

Κανόνες τους οποίους θα πρέπει να τηρούν, καθώς, όπως λέει, δεν είναι μόνο τα υψηλά χρηματικά πρόστιμα, που περιμένουν τους παραβάτες, αλλά και το κλείσιμο του καταστήματος. «Αυτή τη στιγμή, αυτό που ισχύει για όλα τα εμπορικά καταστήματα, είναι ένα άτομο ανά δύο τετραγωνικά ή η απόσταση εντός του καταστήματος να είναι 1,5 μέτρο από πελάτη σε πελάτη. Κανόνας που θα ισχύει μέχρι και τις έξι Δεκατημορίου», ανέφερε η κα Κωνσταντινίδου, και σημείωσε: «Επίσης, είναι υποχρεωτική η ανάρτηση με έγγραφο ή με ψηφιακό τρόπο των κανόνων λειτουργίας, του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να συνυπάρχουν μέσα στο κατάστημα, υποχρεωτικά πρέπει να το έχουμε στην προθήκη του καταστήματός μας το πόσα άτομα δηλαδή επιτρέπεται να συνυπάρχουν στο κατάστημά μας ανάλογα με τα τετραγωνικά».

Όπως εξήγησε η κα Κωνσταντινίδου, οι πελάτες εισέρχονται στο κατάστημα εφόσον δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού μαζί με την ταυτότητα, εάν δεν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, θα πρέπει να επιδεικνύουν PCR test ή μοριακό test, επίσης με την ταυτότητα, για να δείξουν ότι είναι “καθαροί” τις τελευταίες 48 ώρες. Παιδιά μέχρι και 17 ετών μπορούν να εισέλθουν στα καταστήματα λιανικής με self test. «Τηρούνται όλα τα μέτρα, οι συνάδελφοί μας, ζητούν πιστοποιητικά, προσπαθούν να ελέγξουν την εφαρμογή τους» ανέφερε.

Info
Μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου τα καταστήματα της Κομοτηνής, όπως και μιας σειράς άλλων πόλεων, που είναι «κόκκινες», όπως η γειτονική Ξάνθη θα ανοίγουν στις 10 με διευρυμένο ωράριο έως τις 21:00, με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής να το «μετατρέπει» από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα και: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, από τις 17:30 έως τις 21:00».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος