Κομοτηνή: Δύσπιστοι οι νέοι απέναντι στους πολιτικούς

Σκεπτικιστές και δύσπιστοι εμφανίζονται οι νέοι και οι νέες απέναντι στις τοποθετήσεις των κομμάτων και τις εξαγγελίες των πολιτικών έχοντας μαζί με το “μαστίγιο” της κρητικής και το “καρότο” των δικών τούς προτάσεων. Μιλώντας σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο www.ertnews.gr σημειώνουν ότι «δεν πείθονται εύκολα» προσθέτουν ότι «βλέπουν την πραγματικότητα» και υποστηρίζουν ότι «πάντα βάζουν τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών σε ένα προεκλογικό πλαίσιο».

Στη μέση των σπουδών τους και πριν βγουν για τα καλά στον εργασιακό στίβο κάποιοι έχοντας πάρει ήδη το βάπτισμα του πυρός από εργασιακό περιβάλλον σήμερα στέκονται επικριτικά σε πράγματα που λέγονται, “αλλά δεν γίνονται” και σε άλλα που γίνονται και “ποτέ δεν ενημερώνονται οι πολίτες”.
Στα 19, 20, και 22 τους χρόνια και αν και έχουν μόνο κάποιοι από αυτούς ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο μια φορά σημειώνουν με πρώιμη απογοήτευση ότι: «Πάντα λένε (εννοώντας τους πολιτικούς )και στο τέλος δεν γίνεται τίποτα». Παράλληλα δηλώνουν ότι ενδιαφέρονται για τις ιδεολογίες και την πολιτική, ότι ψάχνουν, ακούνε κι αναζητούν, σπεύδοντας να σημειώσουν ότι στέκονται «κουμπωμένοι» απέναντι στα κόμματα.
Καταθέτοντας τις προτάσεις τους προτείνουν: την επιστροφή του 13ου μισθού- σύνταξης, την επένδυση στα νοσοκομεία, στην υγεία και στην παιδεία και ζητούν φόρο-ελαφρύνσεις. Ποιος είδε τους νέους και δεν τους «φοβήθηκε» δηλαδή και όλα τα παραπάνω σε εποχή που «μυρίζει» εκλογές…

Τέλος, σε ό,τι αφορά στους ίδιους και στους συνομηλίκους τους ζητούν ευκαιρίες εργασίας, περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα, εναλλακτική μάθηση με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και διευκόλυνση στην απόκτηση στέγης με προγράμματα μακροχρόνιας μίσθωσης ειδικά για νέους, που βρίσκονται στο πρώτο εργασιακό τούς βήμα και η εξασφάλισης στέγης, “με τους σημερινούς μισθούς είναι”, όπως λένε, “ένα θέμα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος