Κομοτηνή: Σε δύσκολη κατάσταση οι ιδιοκτήτες περιπτέρων

Μετρούν κέρματα… Περιορίζουν παραγγελίες… Διπλασιάζουν ώρες δουλειάς… Και κάποιοι από αυτούς, μην αντέχοντας την αναδουλειά, κατεβάζουν ρολά οριστικά. Αυτό είναι το σκηνικό, στο οποίο παλεύουν να κρατηθούν «ζωντανοί» επαγγελματικά τα τελευταία δέκα (10) χρόνια οι ιδιοκτήτες- εργαζόμενοι στα περίπτερα της Κομοτηνής.

Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr λόγω της περιορισμένης, σχεδόν μηδαμινής, τουριστικής κίνησης εντός της πόλης, και με τους περισσότερους κατοίκους στις θερινές τους κατοικίες τα καλοκαίρια στην Κομοτηνή (όπως και το φετινό) είναι από τις πιο δύσκολες περιόδους. «Περιορισμένη κίνηση, περιορισμένη και η κατανάλωση, ελάχιστες οι εισπράξεις» εξηγούν χαρακτηριστικά.

Με την αγωνία της αποπληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος πέρασε το καλοκαίρι ο κύριος Αντώνης και η σύζυγος του. Ιδιοκτήτρια περιπτέρου η σύζυγος και λίγο πριν την συνταξιοδότηση, εργαζόμενος στην ίδια μικρή επιχείρηση ο ίδιος επί σαράντα ολόκληρα χρόνια κρατά στα χέρια του το φετινό λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με 470 ευρώ “περιμένει αφημένος στον πάγκο την αποπληρωμή του” λέει και δείχνει τον αντίστοιχο περσινό λογαριασμό ποσού 130 ευρώ. «Με τους μισούς ντόπιους μόνο το καλοκαίρι και ξένους ούτε για δείγμα δεν μπορείς να αντέξεις κρατώντας αναγκαστικά ψυγεία σε λειτουργία» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης, που έχει διαμορφωθεί για το χώρο του είναι η αριθμητική συρρίκνωση των περιπτέρων της Κομοτηνής. Όπως λέει, όταν ξεκίνησε την εργασία στο περίπτερο, στο πλευρό της συζύγου του, στην Κομοτηνή υπήρχαν τριάντα περίπτερα. Σήμερα λειτουργούν λιγότερα από δέκα κι εκείνα δίνουν αγώνα οι άνθρωποι τους για την ίδια τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη δική τους οικονομική επιβίωση.

Προσπάθεια και αγώνας που γίνεται ακόμη πιο δύσκολος, όπως λένε, καθώς οι πελάτες τους περιορίζονται την τελευταία δεκαετία «στα άκρως απαραίτητα» σημειώνοντας «οι πολλές αγορές από το περίπτερο περιορίστηκαν στα ελάχιστα και στα μετρημένα από την αρχή της οικονομικής κρίσης ακόμη» με την αγορά καπνού από τη γειτονική Βουλγαρία και την πτώση των πωλήσεων του Τύπου (ημερησίου και περιοδικού) να «δίνουν» στα περισσότερα την χαριστική βολή…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος