Κομοτηνή: Δύσκολες μέρες για τα καταστήματα ένδυσης

Array

«Αν δεν αλλάξει το κλίμα, τότε δεν υπάρχει σωτηρία για τα μικρά καταστήματα» δηλώνει ο Χρήστος Τατανίδης. Ιδιοκτήτης καταστήματος ένδυσης παρατηρεί τις μέρες να περνούν αλλά την κίνηση στην αγορά να παραμένει υποτονική. «Οι συντάξεις αντέχουν ένα δεκαήμερο. Από την τράπεζα τα παίρνουν οι συνταξιούχοι, στην τράπεζα τα δίνουν. Πώς να μείνει κάτι για μας» αναρωτιέται ο έμπειρος καταστηματάρχης σημειώνοντας ξανά πως κάτι πρέπει να αλλάξει.

Πτώση της κατανάλωσης 80%

Με την κίνηση να έχει σημειώσει πτώση 80% σε σχέση με τα χρόνια προ της κρίσης ο κος Τατανίδης βλέπει τους καταναλωτές να περνούν, αλλά να μην μπαίνουν καν στα καταστήματα, όπως λέει. «Μακάρι να αλλάξει κάτι. Όσο, όμως, υπάρχει ανεργία δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.» Κάθε μέρα από τις οκτώ και μισή το πρωί έως το βράδυ βρίσκεται στο κατάστημά του ελπίζοντας, όπως λέει, να ζήσει κάτι καλύτερο, «αλλά δυστυχώς κάτι καλό δεν συμβαίνει» δηλώνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι και οι γυναίκες πια ψωνίζουν ελάχιστα.

Επιστροφή στη δεκαετία του ΄60

«Αν ήμασταν μικρότεροι σε ηλικία, θα φεύγαμε με την πρώτη πτήση» δηλώνει ο κος Τατανίδης και τακτοποιεί τα ανοιξιάτικα είδη στην βιτρίνα του. «Γυρίζουμε ξανά στη δεκαετία του ΄60. Τα χωριά έχουν αδειάσει» μονολογεί και σπεύδει πάλι να τονίσει την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. «Τώρα κλείνουν δέκα μαγαζιά κι ανοίγουν ένα. Συνήθως καφέ ή ταχυφαγείο.» Όσον αφορά στο μήνυμα που επιλέγει να στείλει στους συναδέλφους του, είναι κατηγορηματικός «κουράγιο, κουράγιο μήπως και αλλάξει κάτι. Ο κλάδος της ένδυσης και της υπόδησης έχει πληγεί. Ας κάνουν κουράγιο, μήπως αλλάξει κάτι…»

Φώτο:Χρήστος Τατανίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος