Κομοτηνή: Δώσε ζωή, είναι στο αίμα σου

Array

Ο Αχμέτ, ο Μουσταφά, ο Δημήτρης και δεκάδες άλλοι εκπαιδευτικοί και πολίτες της Ροδόπης βρέθηκαν σήμερα στην Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας που βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Εθελοντές αιμοδότες, που κάθε φορά που χρειάζεται, οι περισσότεροι χωρίς ποτέ να χρειαστούν αίμα, σπεύδουν να σταθούν αλληλέγγυοι. «Δίνω συνέχεια, κάθε τέσσερις – έξι μήνες αίμα από τα χρόνια του στρατού ακόμη» δηλώνει ο κος Μουσταφά την ώρα της αιμοδοσίας.

Κομοτηνή: Δώσε ζωή, είναι στο αίμα σου
Ο Κος Δημητρακόπουλος με συνεργάτιδα του Συλλόγου

Πιο εκεί στέκεται και περιμένει τη σειρά του ο κος Δημήτρης Δημητριάδης, καθηγητής πιάνου στο μουσικό σχολείο, τριάντα χρόνια αιμοδότης και φέτος ανταποκρίθηκε θετικά στην εθελοντική αυτή πρωτοβουλία του Συλλόγου των Εκπαιδευτικών της Ροδόπης «Οι Τρεις Ιεράρχες». «Δεν είμαστε όλοι σε θέση να δίνουμε συνέχεια αίμα, οπότε είναι πολύ σημαντικό όποιος μπορεί να το κάνει» λέει ο κος Δημητριάδης. «Τους μαθητές σας τους προτρέπεται να κάνουν το ίδιο;» ρωτάμε τον κο Δημητριάδη για να απαντήσει  «Φυσικά! Πάντοτε! Το αίμα είναι από τα λίγα πράγματα που δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε για τον εαυτό μας, όποτε μπορούμε να δίνουμε, ώστε να μπορούμε να ζητάμε αίμα για τον εαυτό μας χωρίς καμία ενοχή.»

Ο χειμωνιάτικος καιρός δημιούργησε έλλειψη αίματος

«Να συνεχίσουν να είναι τακτικοί και να βοηθούν τον συνάνθρωπό τους» προτρέπει  όλους τους αιμοδότες η υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας, η κα Καραβασίλη κι εξηγεί «Κάνει καλό και στον ίδιο μας τον Οργανισμό και στον συνάνθρωπό μας. Πολύς κόσμος έχει ανάγκη από αίμα. Ειδικά περιστατικά με μεσογειακή αναιμία, με διάφορες άλλες αιματολογικές ασθένειες οι οποίες χρειάζεται να μεταγγιστούν κι αν δεν δώσει ο κόσμος αίμα δεν θα υπάρχει στις τράπεζες των νοσοκομείων και στις αιμοδοσίες, οπότε είναι απαραίτητο. Κάνει πολύ καλό και στον Οργανισμό, στους άνδρες κυρίως, δύο με τρεις φορές το χρόνο  είναι καλό να δίνουν αίμα» εξηγεί και στέλνει το μήνυμά της «Δίνεις στον άνθρωπο. Σώζεις έναν άνθρωπο.»

Λόγω του χιονιά, του κρύου οι αιμοδότες έπαψαν να δίνουν αίμα με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα, κάτι που φαίνεται να έχει ξεπεραστεί.

«Η προσέλευση ανήμερα των τριών Ιεραρχών είναι πάντα μεγάλη, οι εκπαιδευτικοί είναι συνειδητοποιημένοι κι αυτό είναι ένα παράδειγμα και για τους μαθητές τους που θα είναι οι αυριανοί αιμοδότες. Αυτό ήδη λειτουργεί, η συμμετοχή των παιδιών είναι πάντοτε αθρόα στις προσπάθειές μας» δηλώνει ο κος Δημήτρης Δημητρακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης.

Η Θράκη είναι πρώτη σε εθελοντικό αίμα σε όλη τη χώρα

Στη χώρα μας, όπως εξηγεί ο ακούραστος εθελοντής, εισάγεται αίμα από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, «έχουμε ανάγκη από αίμα. Όχι στην περιοχή μας. Η Θράκη είναι πρώτη σε εθελοντικό αίμα σε όλη τη χώρα. Μακάρι και όλη η Ελλάδα να έκανε το ίδιο, θα είχαμε και περίσσευμα, θα μπορούσαμε να στείλουμε και έξω αίμα» δηλώνει σημειώνοντας «Έχουμε πολλούς Συλλόγους, πολλά χωριά που δίνουν αίμα, τόσα πολλά που δεν προλαβαίνουμε, λόγω ελλείψεως προσωπικού στο Τμήμα Αιμοδοσίας». Άρα, υπάρχει ανάγκη άμεσης στήριξης του Τμήματος; ρωτάμε τον κο Δημητρακόπουλο για να σπεύσει να συμφωνήσει μαζί μας «Ναι υπάρχει ανάγκη στήριξης κι από ό,τι μαθαίνω από το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου  θα έχουμε ένα νέο επικουρικό γιατρό και πολλούς αιμολήπτες. Νομίζω ότι θα πάμε καλύτερα».
Φώτο: Στιγμιότυπα από την σημερινή αιμοδοσία Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος