Κομοτηνή: Δίδαξαν κουτσό, μηλάκια και σχοινάκι σε Ισπανούς μαθητές

Μαθήματα “μύησης” στο «κουτσό», στο «τζαμί», στο «σχοινάκι» και στα «μηλάκια» δίνουν Κομοτηναίοι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής σε Ισπανούς συνομηλίκους τους. Με αφορμή τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα: «eTwinning 3D Printing Adventures» είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε…activities σίγουρα διαφορετικές.

«Είμαστε στην εποχή των tablet,των κινητών που απομονώνουν τα παιδιά, ενώ αυτά τα παιχνίδια τα «δένουν» μεταξύ τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνή και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-6-2022), κος Φώτης Φωτιάδης, χημικός στο σχολείο και σημείωσε ότι πολλά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν και με τον τρόπο που κάποτε, όχι πριν πολλά χρόνια, τα παιδιά έπαιζαν έχουν αλλάξει.
Τα παραδοσιακά παιχνίδια ήταν μόνο η αρχή, η συνέχεια θα δοθεί με τον 3D Printing Adventures έναν εκτυπωτή που κάνει «μαγικά». Στις δυνατότητες αυτές είναι ήδη μυημένοι οι φιλοξενούμενοι Ανδαλουσιανοί και θα τις μεταφέρουν στους συνομηλίκους τους.

«18 μαθητές και 5 εκπαιδευτικοί από το IES LOS CERROS (σχολείο από την Ubeda Ισπανίας – εξειδικευμένο πάνω στους τρισδιάστατους εκτυπωτές) ήρθε να μας επιμορφώσει πάνω σε αυτό το «κομμάτι», στο οποίο το σχολείο μας δεν έχει καμία πρότερη εμπειρία» ανέφερε ο έμπειρος εκπαιδευτικός και σημείωσε πως τη δυνατότητα για την απόκτησή του την έδωσε το ΙΚΥ. Δυνατότητα, που άδραξαν αμέσως με τη δέσμευση ότι θα τον αξιοποιήσουν κιόλας. «Και για να τον αξιοποιήσουμε εντοπίσαμε ένα σχολείο στην Ευρώπη, στην Ανδαλουσία και ήρθε στην Κομοτηνή για να εκπαιδεύσει 22 μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου πάνω στη σωστή χρήση του και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που αυτό έχει».
Μιλώντας για το ίδιο το πρόγραμμα είπε πως: «Το eTwinning σε σχέση με τα άλλα σχολεία δίνει τη δυνατότητα να αδελφό-ποιηθεί μια σχολική μονάδα με άλλα σχολεία, χωρίς, όμως, χρηματοδότηση. «Έτσι», όπως είπε, «δεν έχουμε τη δυνατότητα να μετακινήσουμε εμείς τους μαθητές μας, είχαν, όμως, αυτή τη δυνατότητα οι Ισπανοί από το Erasmus για να πάνε σε ένα σχολείο στην Ευρώπη, να το επιμορφώσουν και αξιοποιήθηκε αυτή η δυνατότητα».
Ο εκτυπωτής μπορεί να εκτυπώσει σε τρεις διαστάσεις και ήδη η δημιουργία ξεκίνησε: «Εκτύπωση μουσικών οργάνων, το «Σπαθί» της Κομοτηνής αξιοποιώντας διάφορες φωτογραφίες που έχουν βγει και ένα video. Θα το εκτυπώσουμε σε μινιατούρα. Επίσης, ένα Φλαμίνγκο και άλλες μινιατούρες» είπε ο κος Φωτιάδης και σημείωσε «Τα παιδιά θα επιμορφωθούν στο ποια λογισμικά χρησιμοποιούμε για τις κατασκευές;».
Μάλιστα σημείωσε πως είναι απαραίτητη η κατάρτιση αυτή. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στον Γιώργο Καραλέκα, τον συνάδελφό του, η βοήθεια του οποίου ήταν «πολύτιμη» όπως είπε και εξήγησε «Ήρθε στο σχολείο, είχε τη γνώση και ασχολήθηκε με αυτό το πρόγραμμα» προσθέτοντας «Και ο ίδιος έκανε και τρεις ομάδες ρομποτικής, οι δύο συμμετείχαν στην Αθήνα στους τελικούς. Το μουσικό σχολείο δεν είναι μόνο μουσική, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ασχοληθούν και με άλλα πράγματα, όπως: η ρομποτική και οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές ή τα έργα Erasmus που τρέχουν παράλληλα» κατέληξε ο έμπειρος εκπαιδευτικός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος