Κομοτηνή: Διαδικτυακή ενημέρωση για τις ευκαιρίες εργασίας νέων στη “Γαλάζια Οικονομία”

Τα «άγνωστα» επαγγέλματα της θάλασσας, τους κλάδους με τις περισσότερες προοπτικές για επαγγελματική σταδιοδρομία, και πώς η καινοτομία δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη Γαλάζια Οικονομία θα παρουσιάσουν και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις live στο πρώτο blueTALK διακεκριμένοι επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, το στέλεχος της εταιρείας «Μίλητος ΑΕ» και Σύμβουλος καριέρας, Μαριάννα Τερζιδάκη. Όπως τόνισε η κ. Τερζιδάκη η ζήτηση σε ανθρώπινο δυναμικό στη Γαλάζια Οικονομία αναμένεται να διπλασιαστεί και να δημιουργηθούν 5,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2030.

Σκοπός των διαδικτυακών παρουσιάσεων blueTALK είναι να ενημερώσει το κοινό για αυτή την ευκαιρία που προσφέρει η Γαλάζια Οικονομία, τόσο στους παραδοσιακούς τομείς, όπως ο παράκτιος τουρισμός, η αλιεία, οι θαλάσσιες μεταφορές και η ναυπηγική, όσο και σε καινοτόμους κλάδους, όπως η ιχθυοκαλλιέργεια, η ωκεάνια ενέργεια και η θαλάσσια βιοτεχνολογία, στους οποίους καταγράφεται ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης.

Το πρώτο blueTALK διοργανώνεται από την Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε., υπό την αιγίδα του Junior Achievement Greece, την Τετάρτη 03/03/2021 στις 16:00 σε ζωντανή αναμετάδοση στο Facebook στη σελίδα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας BlueGenerationProjectGreece που στοχεύει να προσφέρει καθοδήγηση, σε +40.000 νέους, ηλικίας 15-29 ετών για τα «Επαγγέλματα της Θάλασσας», ώστε να σχεδιάσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στη Γαλάζια Οικονομία.

Καλεσμένοι ομιλητές/τριες είναι ο Δρ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος (Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας & Λιμενικών Υποδομών, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής), ο Δρ. Εμμανουήλ Νικολαΐδης (Γενικός Διευθυντής Premium Cοnsulting και Assistant Professor, Dept of Maritime Transport & Commerce, Frederick University, Cyprus), και η κα Μαρία Γιαννέτου (Διευθύντρια Επικοινωνίας, Junior Achievement Greece).
Τη συζήτηση συντονίζει η κα Μαριάννα Τερζιδάκη, Blue Generation Career Coach, Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.

Mε άδεια του Υπουργείου Παιδείας, το Blue Generation, φέρνει τους νέους σε επαφή με τη Γαλάζια Ανάπτυξη, μέσα από διαδικτυακές παρουσιάσεις σε σχολεία, ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχετικούς φορείς. Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα για δωρεάν mentoring επαγγελματικού προσανατολισμού, καθώς και επίσκεψης σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων (study visits), όπου οι ενδιαφερόμενοι βιώνουν την εμπειρία της καθημερινότητας αυτών που απασχολούνται σε κάθε κλάδο.

Επίσης, έχουν αναπτυχθεί ψηφιακά εργαλεία που διευκολύνουν την πρόσβαση των νέων στη Γαλάζια Οικονομία: ο Δωρεάν Οδηγός Καριέρας που περιέχει πληροφορίες για τις ευκαιρίες κατάρτισης και απασχόλησης και η Blue Career job platform στην οποία οι εργοδότες αναρτούν δωρεάν αγγελίες για ζήτηση ανθρώπινου δυναμικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, και με κεντρικό μήνυμα “I am on board” ολοένα και περισσότεροι φορείς υποστηρίζουν αυτή την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία με σκοπό να ενισχύσουν την απασχολησιμότητα των νέων στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της Γαλάζιας Οικονομίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται:
Junior Achievement Greece, Εκπαιδευτικός Σύνδεσμος Αθηνών «Ο Ήφαιστος», Σχολές ΩΜΕΓΑ, Κοινωνική Επιχείρηση Knowl για τη διά βίου μάθηση, Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (E.Kε.Π.Ε.Κ.), Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (Ο.Ε.ΣΥ.Ν.Ε), Academy of Entrepreneurship, PremiumConsulting, Aephoria.net, BlueGrowth, Blog Great Greek Big Blue, YOUTHshare project, EviaIsland Κοιν. Σ. Επ., neolaia.gr, epixeiro.gr, Greek Travel Pages.

Συνδεθείτε την Τετάρτη 03/03/2021 στις 16:00 στο Facebook Blue Generation project Greece
Η συνέντευξη της κ. Τερζιδάκη στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος