Κομοτηνή- Δ. Καρασταύρου: Ένα εκατομμύριο ευρώ κάθε χρόνο για τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων

Ένα (1) εκατομμύριο ευρώ δαπανά κάθε χρόνο ο Δήμος Κομοτηνής για τις συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων. Αυτό υποστήριξε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού στον Δήμο Κομοτηνής Δημήτριος Καρασταύρου.

Ο αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού στον Δήμο Κομοτηνής Δημήτριος Καρασταύρου.

Αναφερόμενος στο τυπικό που ακολουθείται σημείωσε ότι συγκεντρώνονται τα αιτήματα για συντηρήσεις από την πλευρά των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, γίνεται αξιολόγηση και ακολουθούν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης, «όσες μας επιτρέπει ο προϋπολογισμός» ανέφερε και μίλησε για στοχευμένες παρεμβάσεις ( σε στέγες,σε αυλές, στις τουαλέτες). «Επαναλαμβάνουμε τις ίδιες εργασίες, τις παρεμβάσεις» σημείωσε σχολιάζοντας τη συχνότητα των φθορών. Αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις σε πάνω από 10 σχολικά κτίρια (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια).

Ερωτηθείς για το 1ο ΕΠΑΛ και τα προβλήματα εισροής υδάτων που αντιμετώπισε στην πρώτη έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα τη διακοπή των μαθημάτων εξήγησε πως δεν έχει καν συσταθεί η επιτροπή παραλαβής του έργου μετά τις εργασίες που προηγήθηκαν από τον ανάδοχο, καθώς θα πρέπει, σύμφωνα με το Νόμο να μεσολαβήσει διάστημα 15 μηνών. Παραδέχτηκε δε ότι υπήρχε αστοχία ως προς το υλικό σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο. Ο εργολάβος είναι ήδη εκεί και θα ξανακάνει τις εργασίες, χωρίς να πληρωθεί γι αυτές από το Δήμο, θα περάσουν 15 μήνες και μετά θα το παραλάβουμε. Σίγουρα δεν ήταν ό,τι πιο ευχάριστο. Να μπορούμε να παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται αυτός είναι ο σκοπός μας».
Σε αυτό το σημείο ο κος Α. Γραβάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη υλοποίησης και μικρών παρεμβάσεων (χωρίς να λείψουν παραδείγματα για σχολεία που χρήζουν φροντίδας, όπως το Ειδικό Σχολείο στους Υφαντές και το Δημοτικό Σχολείο στο Κόσμιο).

Και ο κος Κώστας Μαϊνας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του πρότεινε να ελέγχεται η αξιοπιστία του έργου, η αντοχή του σε διάστημα μικρότερο των 15 μηνών προτείνοντας ειδική συνεδρίαση με τη συμμετοχή των διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για θέματα των Σχολικών Κτιρίων. « Ο καβγάς γίνεται για να γίνει, μεγαλύτερο το ζήτημα και απαιτεί διεκδικήσεις για να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές» σημείωσε ο κος Γιάννης Λεβέντης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ