Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησηςΟ βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου συμμετείχε στη σημερινή απεργία και τις κινητοποιήσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κομοτηνή, κατέθεσε στεφάνι και σε δήλωσή του υποστήριξε ότι:”Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει και με τη βούλα το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τα 10ωρα εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, την καταπάτηση των δικαιωμάτων κα”.

Κομοτηνή – Δ. Χαρίτου: Οι εργαζόμενοι να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησηςΕιδικότερα, ο κος Χαρίτου δήλωσε ότι: “Οι εργαζόμενοι και η νέα γενιά αυτήν την περίοδο εν μέσω πανδημίας δέχονται ολομέτωπη επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα από τις πιο επιθετικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Θέλουν να γυρίσουν το ρολόι της ιστορίας δεκαετίες πίσω, εκεί που δεν υπήρχε ωράριο εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Αυτό είναι το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή. Αφού ανέτρεψε τις κατακτήσεις των εργαζομένων επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται σήμερα να δώσει την χαριστική βολή και να σαρώσει τα εργασιακά δικαιώματα.
Η κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει και με τη βούλα το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με τα 10ωρα εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, την καταπάτηση των δικαιωμάτων κ.α. Ας γνωρίζουν, ότι δε μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη και πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας με τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία στο περιθώριο, με τους εργαζόμενους εξουθενωμένους οικονομικά”.
Καταλήγοντας τόνισε: “Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεση του αντεργατικού νομοσχεδίου. Καλούμε τους εργαζόμενους ενωμένους να αποκρούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να διεκδικήσουν την αλλαγή πολιτικής, να διεκδικήσουν μία άλλη πορεία για την χώρα σε δημοκρατική κατεύθυνση. Το ρολόι της ιστορίας δε θα γυρίσει πίσω!”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος