Κομοτηνη – Δ. Χαρίτου: Αντί για 8 νέα Τμήματα στο ΔΠΘ, απραξία κι εγκατάλειψη από το Υπουργείο Παιδείας

Κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας άσκησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου για την τακτική που ακολούθησε έναντι του ΔΠΘ τα τελευταία δύο χρόνια κάνοντας λόγο για «απραξία» κι «εγκατάλειψη». «Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην Πανδημία ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο δεν λειτούργησε και αυτό είχε και επιπτώσεις στην περιοχή» ανέφερε ο κος Χαρίτου σημειώνοντας πως θα πρέπει: «Αυτό το ακριτικό Πανεπιστήμιο να το αντιμετωπίσει η ηγεσία του Υπουργείου με άλλη διάσταση». Έχει ανάγκη από ενίσχυση οικονομική ώστε και να στελεχωθεί από καθηγητές και κυρίως να μπορέσει να ολοκληρώσει τις υποδομές του και τα αντικείμενά του.

Ο κος Χαρίτου ανάφερε ότι υπήρχε σχεδιασμός και ολοκληρωμένη πρόταση με ακαδημαϊκά κριτήρια για την ενίσχυσή του από την προηγούμενη Κυβέρνηση που προέβλεπε τη δημιουργία οκτώ (8) νέων τμημάτων, δύο εκ των οποίων στην Κομοτηνή, Ψυχολογίας που θα λειτουργούσε το νέο εκπαιδευτικό έτος και Διατροφολογίας. «Ξαφνικά», όπως είπε, « η νέα ηγεσία του Υπουργείου άφησε στην άκρη τον σχεδιασμό και το Τμήμα Ψυχολογίας βρέθηκε να «κινείται» στο Διδυμότειχο σε ένα «παζάρι» ώστε να «φύγει» η Νοσηλευτική Σχολή από εκεί και να «πάει» στην Αλεξανδρούπολη. Τα Πανεπιστημιακά Τμήματα δεν είναι πιόνια σε μια σκακιέρα. Δεν είναι ακαδημαϊκά κριτήρια αυτά. Μόνο φθόνο προκαλούν.» Κάλεσε μάλιστα την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να επανεξετάσει τις θέσεις της.

“Να κρατούμε μικρό καλάθι για τα αποτελέσματα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης”

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης κατέθεσε τον εμφανή προβληματισμό του: «Δεν ξέρω αν οι προσδοκίες που δημιούργησε η Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης θα έχουν αποτέλεσμα ή έχουν εξαντληθεί σε μια επικοινωνιακή συζήτηση και παρουσία, κυρίως της προέδρου της. Χρησιμοποιήθηκε για να υπάρχει μια συζήτηση ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται και ο Πρωθυπουργός προσωπικώς για την περιοχή. Αλλά από ό,τι βλέπω για τα αποτελέσματά της θα πρέπει να κρατούμε πολύ μικρό καλάθι». Επίσης, σημείωσε ότι «χρειάζεται οι προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας να είναι πάρα πολύ περιορισμένες».
Μάλιστα, έκανε λόγο για «Επικοινωνία περισσότερο από την πλευρά της κυβέρνησης και λιγότερο ουσία. Καλά τα σχέδια επί χάρτου, όταν αυτά γίνονται, αλλά χρειάζεται και η χρηματοδότηση για να υλοποιηθεί ό,τι προτείνεται» είπε χαρακτηριστικά.
Συνέντευξη κείμενο:Μαρία Νικολάου – φώτο:αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος