Κομοτηνή: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο Μέγαρο Μουσικής

Την όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ «Così fan tutte» («Έτσι κάνουν όλες») από την COSMOCLASSICAL YOUTH ORCHESTRA απόλαυσε χθες το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του Φεστιβάλ «Cosmopolis».

Κομοτηνή: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά  στο Μέγαρο ΜουσικήςΠριν από την έναρξη της παράστασης έπαιξε στο φουαγιέ του Μεγάρου η Ορχήστρα εγχόρδων του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής, πλαισιωμένη από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Plié.
Η συνέχεια από την Περιφέρεια δίνεται, σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματέα, Ζωή Κοσμίδου, με τη διοργάνωση Διημερίδας το επόμενο Σαββατοκύριακο σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η πρώτη μέρα της οποίας θα είναι αφιερωμένη στην ιστορία των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, και η δεύτερη μέρα στις τοπικές διαλέκτους με την αρχή να γίνεται με τα σουφλιώτικα, ξυλαγανιώτικα, γρατινιώτικα και ιασμιώτικα και «έπεται συνέχεια», όπως υποσχέθηκε η κα Κοσμίδου.

Η διημερίδα θα συνοδεύεται με έκθεση με θρακιώτικες φορεσιές κι αντικείμενα της Θρακιώτικης Τέχνης. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μέγαρο Μουσικής περιλαμβάνει συναυλία του Μουσικού Σχολείου με τα κάλαντα. Εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας Jazz. Παιδικό Θέατρο και το κλείσιμο θα γίνει με την εμφάνιση της Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τη «Μούσα»με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στο έργο του E. Moricone.
«Μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως και την παραμονή των Χριστουγέννων, θα είμαστε όλοι μαζί στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής», κατέληξε η κα Κοσμίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος