Κομοτηνή: Χωρίς γυμναστήριο και κυλικείο το 5ο Πειραματικό Γυμνάσιο – Δωρεά για εργαστήριο φυσικής

Εκατόν σαράντα επτά (147)μαθητές και μαθήτριες από δεκατρείς (13) οικισμούς της Ροδόπης, αλλά και την πόλη της Κομοτηνής αποτελούν το φετινό μαθητικό δυναμικό του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου της Κομοτηνής.

Τρίτη χρονιά λειτουργίας και σε πλήρη «ανάπτυξη» (και στις τρεις τάξεις ) έχει τη στήριξη δεκαοκτώ (18) εκπαιδευτικών, της σχολικής επιτροπής και πολλών δωρητών που αγκάλιασαν τη λειτουργία του.
Η διευθύντρια της Σχολικής Μονάδας, κα Δέσποινα Καλογεράκη μιλώντας χθες 23-11-2022 στοwww.ertnews.gr σημείωσε ότι εκκρεμούν δύο προσθήκες για τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών και των Γερμανικών και δήλωσε την ικανοποίηση της για τη μέχρι τώρα λειτουργία του σχολείου.

Ειδικότερα, η κα Δέσποινα Καλογεράκη σημείωσε ότι δρομολογήθηκε ήδη η κάλυψη των αναγκών υλικοτεχνικής φύσεως μέσω δωρεών, όπως η προμήθεια Η/Υ και προτζέκτορα. Στάθηκε δε στην έλλειψη κλειστού γυμναστηρίου. Σημείωσε, όμως, ότι μέσω δωρεάς θα αποκτήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί εργαστήριο φυσικής. Όπως και με τη στήριξη του δήμου κυλικείο.

Η κα Καλογεράκη επισήμανε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μαθημάτων για την εκμάθηση και τη σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας για τους μουσουλμάνους μαθητές και τους γονείς τους, όσοι και όσες τα έχουν ανάγκη. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει με προβληματισμό ότι «τα παιδιά έχουν τάσεις απειθαρχίας» σε βαθμό μεγαλύτερο σε σχέση με πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα.
Τέλος, δίνοντας το γεωγραφικό τοπόσημο των μαθητών του σχολείου που διευθύνει σημείωσε πως εκτός από την Κομοτηνή προέρχονται από τους οικισμούς: Βραγιά, Αμάραντα, Μαρώνεια, Ίσαλο, Αίγειρο, Αρίσβη, Άρατο, Θρυλόριο, Αρριανά, Λινό και Μεσσούνη.

Ενώ αποκαλύπτοντας το στόχο της σημείωσε για μια ακόμη φορά, όπως και πριν τρία χρόνια, τότε με αφορμή την ανάληψη της διεύθυνσης της καινούργιας σχολικής μονάδας ,ότι αυτός δεν είναι άλλος από το να: «Να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες παιδιών και γονιών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος