Κομοτηνή: Άθληση και γυμναστική σε καιρό πανδημίας

Οι «χαμογελαστές»- πραγματικά ανοιξιάτικες δηλαδή- ημέρες του Απρίλη έβγαλαν τους νέους και τις νέες σε πλατείες, πάρκα και δρόμους. Γέμισαν και πάλι με νέους ανθρώπους και γέλια, γήπεδα που για καιρό έστεκαν άδεια. Κάποιοι από τους ήδη ευρισκόμενους σε καλή φόρμα πηδούν τα κάγκελα της περίφραξης των σχολείων και παίζουν στα γήπεδα του βόλεϊ και του μπάσκετ, μικροί και μεγάλοι εν δράσει σε καιρό Πανδημίας.

Κομοτηνή: Άθληση και γυμναστική σε καιρό πανδημίαςΣε ένα τέτοιο συναντήσαμε τον Άγγελο και τον Νίκο, φοιτητές στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. Έπαιρναν τις απαραίτητες «ανάσες» έχοντας πιο πριν δώσει ένα μικρό δείγμα του ταλέντου τους απολαμβάνοντας παράλληλα τις ικανότητες των συμπαικτών τους.

«Είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν όρια για τους νέους σε ότι αφορά στην άσκηση, να μπορούν δηλαδή ανεμπόδιστα να περνούν στο χώρο των γηπέδων και να τα απολαμβάνουν» δήλωσε ο Άγγελος χαρούμενος που αντάμωσε με φίλους και συμφοιτητές. «Υπάρχουν χώροι άθλησης για τους νέους;» τον ρωτήσαμε. «Από σχολεία μέχρι γυμναστήρια, από γήπεδα μέχρι πάρκα υπάρχουν, διαφορετικοί σε κάθε πόλη» απάντησε προσθέτοντας ότι: «Θα μπορούσε σίγουρα να είναι περισσότεροι. 24ώρες το 24ωρο περνά κανείς ευχάριστα αθλούμενος. Με: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, συμμετέχοντας σε ομαδικά ή κάνοντας ατομικά αθλήματα, ό,τι αγαπά κανείς» είπε σημειώνοντας ότι: «Δεν είναι θέμα των δημοτικών αρχών ας το σκεφτεί η Κυβέρνηση. Με το να βάζει μέτρα κι απαγορεύσεις δεν πετυχαίνει πολλά σε σχέση με την νεολαία. Δεν κρατούν οι νέοι τα χέρια τους δεμένα. Ο αθλητισμός δεν πρέπει να σταματά. Είναι εκτόνωση πρέπει να υπάρχει, όποια ώρα της ημέρας κι αν είναι. Αν υπάρχει αθλητισμός υπάρχει σωματική και ψυχική υγεία» είπε χαρακτηριστικά.

Πιο εκεί, κουρασμένος, ιδρωμένος αλλά κυρίως ικανοποιημένος ο φίλος του ο Γιώργος: «Νους υγιής εν σώματι υγιεί, απαραίτητο για όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες» είπε επισημαίνοντας πως πολλά παιδιά μένουν στο σπίτι λόγω της Πανδημίας και δεν γυμνάζονται καθόλου κι αυτό είναι αρνητικό . «Δεν μπορεί να είναι παιδιά, έφηβοι και να μην κάνουν τίποτα να είναι αδρανείς» παρατήρησε προτρέποντας «Ας βγούμε έξω, ας αθληθούμε, η άσκηση θα τους κάνει καλό στην υγεία και στο σώμα».
Φωτογραφίες: Στιγμιότυπα από χώρους άθλησης ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες : Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος