Κομοτηνή: Αποχή στο 1ο ΕΠΑΛ – Τα αιτήματα των μαθητών

Η πρώτη αποχή της νέας σχολικής χρονιάς σημειώθηκε σήμερα στο 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής. Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματα τους διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα που παρουσιάζουν τα εργαστήριά τους, καθώς μετά τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών υπήρξε εισροή υδάτων στους χώρους των εργαστηρίων.

Όπως δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (18-10-2021) ο μαθητής της Γ’ Λυκείου και αντιπρόεδρος του 15μελούς Χρήστος Αγαλιανός υπάρχει -σε τυχόν επανάληψη του φαινομένου- κίνδυνος για τον εξοπλισμό του σχολείου, αλλά και για τη δική τους ασφάλεια. «Στους χώρους αυτούς κάνουν τα εργαστήριά τους οι μαθητές που ασχολούνται με την ηλεκτρολογία και μπορεί να κινδυνέψουν και οι ίδιοι, πέρα από την καταστροφή του εξοπλισμού τους» ανέφερε ο μαθητής.

Παράλληλα, στάθηκε στις συγχωνεύσεις κάποιων τμημάτων που ανεβάζουν τον αριθμό των μαθητών από τους 19 στους 28, σε μια περίοδο που η πανδημία επανακάμπτει και τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό και αποφυγής της διασποράς του θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, όπως ανέφερε ο μαθητής.

Ο κος Αγαλιανός, στάθηκε και στο θέμα της θέρμανσης, υπενθυμίζοντας ότι και τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζαν ζητήματα, προβλέποντας ότι τη φετινή χρονιά το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο καθώς θα πρέπει τα παράθυρα να ανοίγουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να γίνεται σωστά ο αερισμός των τάξεων.

Τέλος, απεύθυνε έκκληση στους υπευθύνους (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Δήμο Κομοτηνής και Υπουργείο Παιδείας) για τάχιστη υλοποίηση των εργασιών που απαιτούνται, ώστε να μη σημειωθούν παρόμοια προβλήματα στην επόμενη επιδείνωση της κακοκαιρίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος